Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.
2 Petrusbrevet 3:8

Världen idag

Östgötar delar evangeliet på kreativa sätt

I dagarna får många östgötar höra evangeliet. Detta då evangelisationssatsningen Reach the city 2021 pågår i Söderköping och Norrköping. Dagarna inleds med förmiddagsundervisning för att sedan övergå till förkunnande av evangeliet ute på gator och torg.

Nyheter · Publicerad 07:00, 1 jul 2021

Arrangören Open Air Cam­paigners Sverige, som genomför denna satsning i samarbete med Life Church i Söderköping, beskriver ”Reach the city” som fyra dagar där den som önskar får möjlighet att ta missionsbefallningen på allvar, växa i frimodighet och vara med och dela evangeliet på ett kreativt sätt.

– Vi hoppas kunna väcka något, en längtan efter att gå ut med evangeliet och möta människor, säger David Sundell, ledare för den svenska delen av Open Air Campaigners.

Förutom inspiration får deltagarna med sig tips på hur man kan sätta ord på tron, ta kontakt med människor och dela evangeliet på ett kreativt sätt. Under dagarna erbjuds det alltså möjlighet till att praktisera den undervisning som man tagit del av.

– Vi utgår från Söderköping och kommer att gå ut på stan där. Men vi kommer även att röra oss i stadsdelen Navestad i Norrköping samt inne i Norrköpings centrum, berättar David Sundell.

Det var länge osäkert om årets satsning skulle kunna bli av. Orsaken var att flera deltagare fick förhinder att vara med under alla dagarna.

– Det har varit lite upp och ned, men med tanke på att vi upplevt att Gud har gett oss den här visionen bestämde vi oss för att vi ska göra det. Nu är vi mellan fem och tio personer som är med under dagarna, nästa år hoppas vi att fler kan vara med, säger David Sundell.

Open Air Campaigners, som startades i Australien redan i slutet av 1800-talet, finns i ett stort antal länder och sedan januari 2020 även i Sverige efter initiativ från Norge. Reach the City har under ett flertal år arrangerats i Norge.

– Det här är andra sommaren vi gör detta även i Sverige.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00