I min nöd ropade jag till Herren och Herren svarade mig och ställde mig på rymlig plats.
Psaltaren 118:5

Världen idag

”Jag kände att jag behövde vara ren”, sa den kände skådespelaren Jon Voight när han plötsligt började berätta om sin nya Gudstro i en intervju med Fox News. (Bilden är inte från intervjun). Foto: Richard Shotwell

Oscarsbelönade Jon Voight bekände Gudstro

Skådespelaren Jon Voight, 82, berättar nu om sin tro och hur Gud lyfte honom när han tyngdes av svåra problem.

Nyheter · Publicerad 20:00, 28 jul 2021

Den Oscarsbelönade skådespelaren förvånade programledaren Tucker Carlson på Fox news som intervjuade honom när han spontant kom in på sin gudstro. Jon Voight, som också är pappa till den kända skådespelerskan Angelina Jolie, berättar hur han vid ett tillfälle hade stora problem och genomgick en skilsmässa och att relationen till barnen inte var den bästa.

– Jag upplevde ett verkligt lidande och låg utsträckt på golvet och sa högt för mig själv ”Det är så jobbigt och svårt nu”. Då hörde jag tydligt en röst som sa ”Det ska vara svårt.” Det var en röst som utstrålande vishet och kärlek, säger Jon Voigt. 

Han blev mycket tagen och medveten om att Gud känner till vem han är. 

– Fram till den stunden hade jag inte bett i tron att någon lyssnade på mig. Men nu tror jag att allt vi gör och tänker är känt. Vi är uppmärksammade, får hjälp och är älskade och är ämnade att göra det rätta.

– Jag kände att jag behövde vara ren om jag skulle vara ett Guds kärl och vara en rättfärdig man vilket jag försökt vara sedan dess, säger han.

I dag känner han gudsfruktan vilket hjälper honom att hålla sig på rätt spår i livet.

– Sedan min upplevelse är jag en lyckligare person, sade han till Fox news där han för första gången berättar om sin upplevelse av Gud offentligt, dock utan att nämna namnet Jesus specifikt.

Jon Voight slog igenom i filmen ”Midnight cowboy” 1969 och blev då Oscarsnominerad och 1978 fick han en Oscar för sin roll som rullstolsburen vietnamveteran i ”Hemkomsten”. På senare år har han haft roller i bland annat en av Mission impossible-filmerna.

Både principer och hänsyn behövs i migrationspolitiken

Ledare Många har berörts av medierapporteringen om treårige Tim som ska utvisas från sitt trygga... torsdag 23/9 00:10

”Allt fler vill prata om att ta sig ur gäng”

Kriminalitet. Samtalen som handlar om att man sitter fast i ett gäng och inte vet hur man ska ta sig ur har ökat... torsdag 23/9 10:50

Vilken föreställning har du om Gud?

Inför söndag Det finns många söndagar som bär namnet ”efter Trefaldighet”. Tjugofem stycken, faktiskt, men alla... torsdag 23/9 00:00

S-regeringen behöver läka relationen till Israel

Ledare Utrikesminister Ann Linde har äntligen haft kontakt med sin israeliske motpart, Yair Lapid. Det... torsdag 23/9 00:00

Ultraliberale Justin Trudeau får sitta kvar efter Kanadas val

Nyhetskommentar Kanadas närmast ultraliberala omvandling i mångfalds-, människovärdes- och familjefrågor kan...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier