Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Örebroarna fick höra om Jesus på Stortorget

”Kärlek till Örebro”. Det var temat när Stortorget i Örebro i lördags fylldes av tusentals åhörare. I en stad som drabbats av mycket våld och mörker fick de höra Sebastian Staksets och andras hoppfulla livsberättelser om Guds kärlek och evangeliets kraft.

Nyheter · Publicerad 13:00, 25 maj 2023

Musik av Sebastian Stakset, Idol­artisten och ST-läkaren Pär Lindberg, syskontrion Lin D och innebandyproffset Simon Möller. Det var några av inslagen på torget denna strålande solskenslördag då uteserveringar var fyllda av gäster och tusentals människor fanns runt torget.

I spetsen för satsningen stod Pingstkyrkan och Citykyrkan som inbjöd till evenemanget för fjärde året.

Redan flera timmar före konserten samlades ungdomar och Pingstkyrkan var på plats för att erbjuda ansiktsmålning för barn och servera kaffe. Organisationen Goda Nyheter spred biblar och bibelmagasin bland människor på stan. Själva samlingen pågick i två timmar och då ekade torget av intensiv musik och livsberättelser av annat slag än vanligt. Sebastians vittnesbörd om frälsning och försoning med sin mamma efter alla svarta år blev till hoppets budskap.

”Kärlek till Örebro” hölls första gången 2017. Det är troligen enda platsen i Sverige, förutom på stora sportarenor, som Sebastian Stakset med team och olika kristna artister får chansen att sprida goda livsberättelser på en sådan offentlig plats.

– Man kan aldrig vara säker, men att göra ett torgmöte är alltid Herrens vilja, säger Edward Sköllerfalk, pastor i Pingstkyrkan.

– Vi fyllde torget och fick be med ganska många människor, konstaterar han.

– Vi gör det vi kan för att presentera evangelium för moderna svenskar. Så gör Gud det han ska göra. Jag förtröstar på Gud i detta. Sebastian har profetiskt talat om tre år för Örebro att presentera Jesus, och så har det blivit.

Vi gör det vi kan för att presentera evangelium för moderna svenskar. Så gör Gud det han ska göra.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10