Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Cissi Wallin. Foto: Jessica Gow / TT

Önskade död åt abortmotståndare i TV4

”De som är emot abort nu, kan man inte abortera dem, retroaktivt?” Med de orden attackerade skribenten och komikern Cissi Wallin förespråkare för samvetsfrihet i lördagens Nyhetsmorgon i TV4.

Nyheter · Publicerad 10:23, 30 jan 2017

Hon var en av gästerna i morgonsoffan där man samtalade om läget för kvinnors rätt, bland annat om det pågående samvetsfrihetsmålet i Arbetsdomstolen. I slutet av samtalet sade plötsligt Cissi Wallin: ”De som är emot abort nu, kan man inte abortera dem, retroaktivt?”, kastade hon ur sig och fick tv-soffan att skratta och programledaren att le.

”Jo, jättebra idé, lås in dem”, inflikade en annan av gästerna, journalisten Ann Söderlund på Cissi Wallins förslag.

”Vi pratar om mord nu?" undrade den tredje gästen, komikern Farzad Nouri.

”Nej, det sade jag inte”, replikerade Cissi Wallin innan inslaget var slut.

Angreppet på Ellinor Grimmark ackompanjerades samtidigt av rörliga bilder i bakgrunden på bland annat henne och hennes jurister.

Programmet har väckt kraftiga reaktioner, bland annat från Ellinor Grimmarks juridiska ombud Ruth Nordström.

”Cissi Wallin sitter i dag i Nyhetsmorgon och säger att 'abortmotståndare' borde 'aborteras’ och 'låsas in’, in samtidigt som bilder på vår klient barnmorskan Ellinor Grimmark och vi som är hennes juridiska ombud rullat på skärmen, och programledaren och övriga i panelen skrattar”, skrev hon på Facebook på lördagen.

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...