De som ser upp till honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver inte rodna av skam.
Psaltaren 34:6

Världen idag

Cissi Wallin. Foto: Jessica Gow / TT

Önskade död åt abortmotståndare i TV4

”De som är emot abort nu, kan man inte abortera dem, retroaktivt?” Med de orden attackerade skribenten och komikern Cissi Wallin förespråkare för samvetsfrihet i lördagens Nyhetsmorgon i TV4.

Nyheter · Publicerad 10:23, 30 jan 2017

Hon var en av gästerna i morgonsoffan där man samtalade om läget för kvinnors rätt, bland annat om det pågående samvetsfrihetsmålet i Arbetsdomstolen. I slutet av samtalet sade plötsligt Cissi Wallin: ”De som är emot abort nu, kan man inte abortera dem, retroaktivt?”, kastade hon ur sig och fick tv-soffan att skratta och programledaren att le.

”Jo, jättebra idé, lås in dem”, inflikade en annan av gästerna, journalisten Ann Söderlund på Cissi Wallins förslag.

”Vi pratar om mord nu?" undrade den tredje gästen, komikern Farzad Nouri.

”Nej, det sade jag inte”, replikerade Cissi Wallin innan inslaget var slut.

Angreppet på Ellinor Grimmark ackompanjerades samtidigt av rörliga bilder i bakgrunden på bland annat henne och hennes jurister.

Programmet har väckt kraftiga reaktioner, bland annat från Ellinor Grimmarks juridiska ombud Ruth Nordström.

”Cissi Wallin sitter i dag i Nyhetsmorgon och säger att 'abortmotståndare' borde 'aborteras’ och 'låsas in’, in samtidigt som bilder på vår klient barnmorskan Ellinor Grimmark och vi som är hennes juridiska ombud rullat på skärmen, och programledaren och övriga i panelen skrattar”, skrev hon på Facebook på lördagen.

Det är modigt av KD att bryta dödläget

Ledare KD har, mycket förvånande, stått i centrum för den politiska diskussionen ända sedan regeringsbildningen i januari – trots att den innebar att KD...