En dag i dina gårdar är bättre än tusen andra. Jag vill hellre vakta dörren i min Guds hus än bo i de gudlösas tält.
Psaltaren 84:11

Världen idag

Oklart om profetia som tillskrivs Wilkerson är äkta

Ett Facebookinlägg med en profetia som sägs vara framförd av David Wilkerson, om en kommande farsot, lik Corona, har delats hela 300 000 gånger på kort tid. Israelkännaren Michael Evans säger sig ha antecknat profetian under ett samtal med Wilkerson 1986. Wilkersons familj säger dock till Världen idag att de inte hört något om profetian tidigare.

Nyheter · Publicerad 20:00, 21 apr 2020

Det är den kristna sionistiska organisationen Jerusalem Prayer Team, som ber om fred i Jerusalem och erbjuder hjälp till behövande judar i Israel, som publicerade inlägget den 4 april, enligt Facebooks datering. Förutom 275 000 delningar har inlägget hittills även fått 2,7 miljoner reaktioner och 140 000 kommentarer. 

Enligt inlägget ska organisationens grundare, journalisten och Israelkännaren Michael Evans, ha tagit emot profetian av David Wilkerson 1986, då Wilkerson uppges ha sagt följande: 

”Jag ser en farsot komma över världen, och barerna och kyrkor och myndigheter kommer att stänga ner. Farsoten kommer att drabba New York City och skaka staden som den aldrig tidigare har blivit skakad. Farsoten kommer att tvinga bönelösa troende till radikal bön och in i sina biblar, och omvändelse kommer att vara ropet från gudsmannen i talarstolen. Och ut ur detta kommer det att komma ett tredje stort uppvaknande, som kommer att svepa över Amerika och världen.”

I en video som publicerades den 3 april beskriver Michael Evans hur ett anteckningspapper med den nämnda profetian i fråga nyligen föll ur en av hans biblar. Anteckningarna ska ha varit från ett frukostsamtal som han hade med Wilkerson på ett hotell i Fort Worth, utanför Dallas i Texas, 1986. 

Evans talar sedan om vikten av att dagens kristna omvänder sig från avgudar, där han påpekar att både kyrkor och pastorer kan vara sådana. Han menar att Gud nu använder coronaepidemin för att rasera detta avguderi och hinder för sann omvändelse bland de kristna.

– Amerika har en epidemi av avfallna församlingar, ledda av avfallna pastorer som är berusade på sitt eget vin, besatta av framgång och siffror, som vägrar att predika omvändelse eller korset, hävdar Michael Evans. 

Då David Wilkerson avled i en bilolycka 2011, och hans fru året därpå, har frågor om den profetia som Evans tillskriver honom ställts till andra närstående.

Den yngre brodern Don Wilkerson, som Världen idag nyligen skrev om med anledning av att han blev dödssjuk men tillfrisknande från coronaviruset, är en av dem som har fått svara på sådana frågor. Han kan dock bara konstatera att han inte känner igen någon sådan profetia sedan tidigare. 

– Jag jobbade direkt med min bror under den här tiden 1986, för World Challenge. Jag hörde honom aldrig nämna eller tala om den här profetian under den tiden eller efteråt, säger Don Wilkerson, genom sin dotter, till Världen idag.

Jag jobbade direkt med min bror under den här tiden 1986, för World Challenge. Jag hörde honom aldrig nämna eller tala om den här profetian under den tiden eller efteråt.

En miljon muslimer väntar på en kopp te

Ledare Sveriges demografiska karta är stadd i snabb förändring. År 2021 var strax över två miljoner... lördag 12/6 00:10

Att nå människor i olika kulturer

Missionsglimten Jag och en kollega ledde en workshop i Chiang Mai, Thailand, för en tid sedan. Den handlade om hur... lördag 12/6 00:00

Hur är det med Israels skyldighet att försvara sin befolkning?

Israelkommentar Anklagelserna om att Israel använder oproportionerligt våld är stående i varje attack Israel blivit...

Världen idag gratulerar: Mikael Swetzén, 30 år

Resenär. Han har redan bott utomlands vid ett flertal tillfällen, besökt fyrtio länder och arbetat som...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier