Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Oklart om profetia som tillskrivs Wilkerson är äkta

Ett Facebookinlägg med en profetia som sägs vara framförd av David Wilkerson, om en kommande farsot, lik Corona, har delats hela 300 000 gånger på kort tid. Israelkännaren Michael Evans säger sig ha antecknat profetian under ett samtal med Wilkerson 1986. Wilkersons familj säger dock till Världen idag att de inte hört något om profetian tidigare.

Nyheter · Publicerad 20:00, 21 apr 2020

Det är den kristna sionistiska organisationen Jerusalem Prayer Team, som ber om fred i Jerusalem och erbjuder hjälp till behövande judar i Israel, som publicerade inlägget den 4 april, enligt Facebooks datering. Förutom 275 000 delningar har inlägget hittills även fått 2,7 miljoner reaktioner och 140 000 kommentarer. 

Enligt inlägget ska organisationens grundare, journalisten och Israelkännaren Michael Evans, ha tagit emot profetian av David Wilkerson 1986, då Wilkerson uppges ha sagt följande: 

”Jag ser en farsot komma över världen, och barerna och kyrkor och myndigheter kommer att stänga ner. Farsoten kommer att drabba New York City och skaka staden som den aldrig tidigare har blivit skakad. Farsoten kommer att tvinga bönelösa troende till radikal bön och in i sina biblar, och omvändelse kommer att vara ropet från gudsmannen i talarstolen. Och ut ur detta kommer det att komma ett tredje stort uppvaknande, som kommer att svepa över Amerika och världen.”

I en video som publicerades den 3 april beskriver Michael Evans hur ett anteckningspapper med den nämnda profetian i fråga nyligen föll ur en av hans biblar. Anteckningarna ska ha varit från ett frukostsamtal som han hade med Wilkerson på ett hotell i Fort Worth, utanför Dallas i Texas, 1986. 

Evans talar sedan om vikten av att dagens kristna omvänder sig från avgudar, där han påpekar att både kyrkor och pastorer kan vara sådana. Han menar att Gud nu använder coronaepidemin för att rasera detta avguderi och hinder för sann omvändelse bland de kristna.

– Amerika har en epidemi av avfallna församlingar, ledda av avfallna pastorer som är berusade på sitt eget vin, besatta av framgång och siffror, som vägrar att predika omvändelse eller korset, hävdar Michael Evans. 

Då David Wilkerson avled i en bilolycka 2011, och hans fru året därpå, har frågor om den profetia som Evans tillskriver honom ställts till andra närstående.

Den yngre brodern Don Wilkerson, som Världen idag nyligen skrev om med anledning av att han blev dödssjuk men tillfrisknande från coronaviruset, är en av dem som har fått svara på sådana frågor. Han kan dock bara konstatera att han inte känner igen någon sådan profetia sedan tidigare. 

– Jag jobbade direkt med min bror under den här tiden 1986, för World Challenge. Jag hörde honom aldrig nämna eller tala om den här profetian under den tiden eller efteråt, säger Don Wilkerson, genom sin dotter, till Världen idag.

Jag jobbade direkt med min bror under den här tiden 1986, för World Challenge. Jag hörde honom aldrig nämna eller tala om den här profetian under den tiden eller efteråt.

Det är frukten som bör styra vilka träd vi bör vattna med våra bidrag.

Ledarkrönika Alla gagnas av goda resultat. Ett sunt och stabilt företag som lyckas med sin verksamhet och som... torsdag 17/9 00:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom... torsdag 17/9 00:10

Dyrare sprit och tobak ska stärka försvaret

Politik. Regeringen vill höja alkohol- och tobaksskatten. Höjningen ska betala en del av försvarets... fredag 18/9 13:20

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...