Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Steven Andersson uppger att syftet med det aviserade Sverigebesöket är att predika och träffa sympatisörer. Foto: Faithful Word Baptist Church/Wikipedia

Ökänd hatpredikant kan vara på väg till Sverige

Steven Anderson arbetar som pastor i en baptistkyrka i Arizona i USA, men ägnar mycket tid åt att lägga ut videoklipp på Youtube, där han blandar teologi med hat, främst mot homosexuella. Nu har han aviserat att han ska resa till Sverige.

Nyheter · Publicerad 13:00, 3 apr 2019

Det är Dagens Nyheter som rapporterar om Steven Andersons planer. I sin kanal på Youtube har han berättat att han ska resa till Europa och då också komma till Stockholm.

Till DN säger han att syftet är att predika och träffa följare. Men Anderson får bedömas som okänd i Sverige och det är oklart hur många sympatisörer han egentligen har här. Och några uppgifter om vem som i så fall skulle stå som arrangör finns inte.

I videoklipp på nätet kan man bland annat se Anderson glädja sig över mord på homosexuella och beskriva dem i grova och djupt kränkande ordalag.

Att han pekas ut som ledare för en hatgrupp riktad mot htbq-personer kommenterar han enligt DN med orden:

”Jag tar det som en komplimang!” 

Anderson har sedan tidigare portats från inresa till flera länder, och nu vill S-ministern Anders Ygeman att så kallade hatpredikanter ska stoppas från att komma till Sverige.

”Hatpredikanter och andra ex­trem­ister som sprider hat och hot borde stoppas vid gränsen. EU bör upprätta en sanktions­lista över hat­predikanter som därmed förvägras inresa i Schengen­området”, skriver Ygeman på Twitter.

Extremister som sprider hat och hot borde stoppas vid gränsen.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...