Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Nytt kristet tv-program ska ge hopp i coronaskrisen

Ett kristet coronarelaterat tv- och radioprogram ska nu sändas två kvällar i veckan, med syftet att sprida hopp till svenskarna. Bakom står trossamfundet Pingst i samverkan med TBN Nordic, Kanal 10 och Radio Hope.

Nyheter · Publicerad 05:00, 31 mar 2020

Programmet ska heta ”Hopp” och kommer på måndagskvällarna att bestå av en gudstjänst som sänds från Pingstkyrkan i Västerås, där samfundsledaren Daniel Alm hör hemma. Enligt Pingströrelsens pressmeddelande, så ska Alm också predika under gudstjänsterna, vars budskap ska utgå från coronakrisen. 

– Min bön är att dessa program ska få bli till välsignelse för många och vara ett komplement till det den lokala församlingen gör, säger pingstledaren. 

I onsdagskvällarnas program ska det också lyftas fram vad som nu sker i och genom olika församlingar, för att både visa på och inspirera till samhällsnytta. 

– Jag tror att den här situationen gör att kristenheten behöver kliva fram, säger Joakim Claesson, vd på Kanal 10. 

Att tv-kanalen TBN Nordic nu samarbetar med Kanal 10 och Radio Hope innebär, enligt TBN Nordics Sverigechef Anders Wisth, att de kan komplettera varandra och tillsammans nå ut till fler människor. 

– TBN Nordic har en utvecklad on-demand-tjänst som blir ett bra komplement till satellit- och radiosändningarna, menar han. 

Både TBN Nordic och Kanal 10 kan ses via internet och satellit, och Kanal 10 kan dessutom ses via kabel-tv. Även Radio Hopes sändningar går ut via internet, och dessutom via FM-nätet i Stockholm och Södertälje. 

– Just nu i denna kristid märker vi hur allt fler börjar återupptäcka radion som en viktig kommunikationskanal för att nå ut till människor. Inte minst äldre som nu tvingas till isolering, säger radiokanalens programansvarige, Göran Reierstam. 

Programmet Hopp kommer att sändas på måndagar och onsdagar mellan klockan 21 och 22.

Min bön är att dessa program ska få bli till välsignelse för många och vara ett komplement till det den lokala församlingen gör.

Självbestämmande enligt folkrätten är något man förtjänar

Israelkommentar Självbestämmande i enlighet med folkrätten ges till ett folk/nation som har en distinkt historia,... torsdag 4/6 00:10

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

Professor: Coronaviruset perfekt anpassat för människor

Corona. Nya, preliminära forskningsresultat visar att det coronavirus som orsakar covid-19 verkar vara... torsdag 4/6 16:50

Samtal om Gud under en Uber-färd

Missionsglimten Jordanien Det är en Uber. Alltså inte en vanlig gul taxi. Gul taxi innebär bönematta fastkilad i bildörrens... torsdag 4/6 00:00

Tveksam metod bakom Sveriges Pisa-resultat

Utbildning. Sveriges resultat i den internationella jämförelsen Pisa har förbättrats rejält mellan mätningarna... torsdag 4/6 14:48