USA

Nytt film­bolag stor­satsar på kristna filmer och serier

Jon Erwin (t.h.) är en av personerna bakom den nya stora satsningen på kristna filmer och serier.

Flera tungviktare i filmindustrin, bland annat personer bakom Jesus revolution och The chosen, har gått ihop och startat ett nytt bolag. Tillsammans hoppas de kunna skapa filmer och serier där Gud och familjen är några av ledorden.

Publicerad Uppdaterad

Kristen film har haft stora framgångar på biograferna under 2023, inte minst i USA där en lång rad filmer haft premiär. Men även i Sverige har det bara under hösten visats tre kristna filmer på biograferna, med Jesus revolution i spetsen.

Nu har ett gäng filmskapare och personer i filmbranschen gått ihop för att skapa en ny filmstudio, med fokus på att ta fram ännu mer kristna filmer och serier. Projektet, som kallas The Wonder Project, har som mål ”att skapa ett pålitligt varumärke med filmer och tv-serier som tros- och värdegrundspubliken globalt inte trodde vara möjliga”, som de beskriver det.

– Vi kommer ge de som är dedikerade till den här målgruppen en nivå av frihet och resurser som de aldrig haft förut, skriver Jon Erwin i ett pressmeddelande, uppger Christian Post.

Jon Erwin är själv producent för Jesus revolution och flera andra kristna filmer och är en av de som finns med i projektet. Med är också bland andra ”The chosen”-skaparen Dallas Jenkins och den tidigare Netflix- och Youtubechefen Kelly Merryman Hoogstraten.

– Den här nivån av talang kombinerat med kraften i historierna som vi tar fram är verkligen inspirerande! Jag längtar tills publiken får uppleva de saker vi arbetar på, fortsätter Erwin.

Projektet har hittills samlat ihop omkring 75 miljoner dollar, motsvarande cirka 750 miljoner svenska kronor. De backas av en rad investerare, bland annat Lionsgate som är bolaget bakom Jesus revolution

Jag är övertygad om att vi kan göra skillnad genom att berätta historier som återupprättar hopp i saker som är värt att tro på.

Jon Erwin, filmproducent

– Jag är övertygad om att vi kan göra skillnad genom att berätta historier som återupprättar hopp i saker som är värt att tro på – familj, samhället, Gud och USA, säger Kelly Merryman Hoogstraten i ett pressmeddelande där hon framhåller att bolaget ska ”överflöda världen med hopp”.

Jesus revolution är en av de filmer som rönt stora framgångar i biograferna under 2023. Foto: Lionsgate

– Vi kommer göra det i en skala för en global publik som söker tros- och värdegrunds­baserad underhållning. Och vi kommer ge publiken ett varumärke som de kan kalla sitt eget, säger Kelly Merryman Hoogstraten i ett pressmeddelande.

Tanken är att The Wonder Project, med huvudkontor i Houston och Los Angeles, ska sälja sina projekt till större kabel-tv-nätverk, streamingtjänster och film­distributörer.

Powered by Labrador CMS