Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Turerna kring Anders Tegnell eventuella arbete på WHO fortsätter. Foto: Anders Wiklund/TT

Nya turer om Tegnells påstådda WHO-jobb

Folkhälsomyndighetens uppgift om Anders Tegnells jobb på WHO var felaktig. Enligt Svenska Dagbladet har myndigheten efter det, vid flera tillfällen, gjort ändringar i det ursprungliga pressmeddelandet utan att informera om att felaktiga uppgifter förekommit.

Nyheter · Publicerad 17:00, 31 mar 2022

I lördagens tidning berättade Världen idag att det rådde oklarheter angående förre stats­epidemiologen Anders Tegnells påstådda toppjobb på WHO i Genève.

Folkhälsomyndigheten har i ett pressmeddelande hävdat att Tegnell fått arbete som så kallad senior expert i ett globalt vaccinationsprojektet, vilken blev till en nyhet som snabbt fick internationell spridning.

Problemet var att nyheten visade sig vara fel. Världshälsoorganisationen har dementerat att Tegnell skulle vara klar för arbete hos dem. Det finns helt enkelt inget sådant jobb som Folkhälsomyndigheten påstod att Tegnell fått, har talespersoner på WHO uppgett till SvD.

”Det har nu framkommit att detta var ett missförstånd från myndighetens sida. Vi beklagar det”, förklarade presschefen Christer Janson i ett mejl till tidningen.

Nu uppger SvD att Folkhälsomyndigheten vid flera tillfällen gått in och ändrat i det ursprungliga pressmeddelandet som publicerades den 9 mars, dock utan att ge någon information om misstaget samt hur det kunnat inträffa.

SvD uppger att tidningen sökt Folkhälsomyndigheten för att fråga varför man ändrat på detta sätt utan förklaring om att felaktiga uppgifter förekommit, men berättar att man i skrivande stund inte fått något svar från myndigheten.

... ett missförstånd från myndighetens sida.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00