Nyheter

Nya kriterier för stöd oroar samfunden

Flera samfund uttrycker skepsis eller frågor i sina remssvar till utredningen om stöd till Trossamfund. (På bilden syns St:a Clara, en kyrka kopplad till Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, EFS).

Det måste också i framtiden vara möjligt att anse att äktenskapet mellan man och kvinna utgör grunden i familjebildningen. Det skriver Romersk-katolska kyrkan i sitt remissvar till den statliga utredningen om stöd för trossamfund. Flera kristna samfund oroas nu över vilka konsekvenser det nya demokratikriterium som föreslås kan få i praktiken.

Publicerad Uppdaterad

Remissvaren har nu inkommit gällande den statliga utredningen om stöd till trossamfund som statsvetarprofessorn Ulf Bjereld lett arbetet med. På sin blogg skriver Bjereld att han hoppas att utredningens förslag ”ska ge trossamfunden förutsättningar för en aktiv och långsiktig religiös verksamhet, samtidigt som de skyddar samhällets grundläggande värderingar, däribland alla människors lika värde och jämställdhet, såsom de uttrycks i regeringsformen och som vårt samhälle vilar på”.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS