Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

Personal på Planned Parenthood gör vissa medgivanden som styrker att organisationen sålt delar från aborterade foster. Foto: Christian Gooden/AP/TT

Nya bevis för att Planned Parenthood sålde fosterdelar

Fakturor och videoinspelade förhör med Planned Parenthood-personal styrker misstankarna om att organisationen sålde kroppsdelar från aborterade foster.

En av de anställda medger att hon ville ”gå vidare” med ett kontrakt som skulle inbringa 750 dollar per fosterlever.

Nyheter · Publicerad 10:00, 4 jun 2020

Det var 2015 som organisationen Center For Medical Progress släppte hemliga videoinspelningar som visade att den stora abortorganisationen Planned Parenthood ägnade sig åt förmedling av kroppsdelar från aborterade foster.

I det mest uppmärksammade videoklippet sitter en högt uppsatt chef inom Planned Parenthood och pratar om att de har varit ”väldigt bra på att få hjärta, lunga, lever” och att kostnaden är ungefär 30 till 100 dollar per exemplar.

Center For Medical Progress menade att videoinspelningarna visade att Planned Parenthood ägnade sig åt olaglig fosterhandel, men Planned Parenthood hävdade att förmedlingen av fosterdelar var laglig och att siffrorna som diskuterades rörde omkostnader som frakt.

Planned Parenthood valde att ställa personerna bakom undercover-inspelningarna inför rätta och i november 2019 kom domen. Juryn meddelade att Center For Medical Progress-ledaren David Daleiden hade ”inkräktat på privat egendom” och begått bedrägeri med sina inspelningar. För detta skulle Planned Parenthood få två miljoner dollar i skadestånd, rapporterade New York Times.

Nu har videoinspelade förhör, som uppges ha använts under rättegången, släppts av Center For Medical Progress.

I ett av förhören medger en administratiör på Planned Parenthood att hon ville ”gå vidare” med ett kontrakt som såg ut att inbringa 750 dollar för vävnad från fosterlever. Även mejlkonversationer styrker detta. Planned Parenthood har tidigare sagt att man sade nej till kontraktet, som i själva verket var uppgjort av undercover-aktivisterna.

En annan person som förhörs är Deborah Nucatola, som är den Planned Parenthood-chef som diskuterar kostnader i den omdiskuterade undercover-videon. I det inspelade förhöret säger hon: ”Jag visste att Los Angeles [-kontoret] fick betalningar [för fostervävnad] för jag var leverantör där.”

Även fakturor som offentliggjorts styrker att Planned Parenthood ägnat sig åt handel med fosterdelar. Enligt en faktura från Planned Parenthood till företaget Stem-Express, som säljer mänsklig vävnad till forskare, skulle diverse ”befruktningsprodukter” från olika abortkliniker kosta tusentals dollar. Enligt ett kontrakt mellan de två parterna innebär ”befruktningsprodukter” organ eller material från aborterade foster.

En Planned Parenthood-chef medger i ett förhör att Stem-Express endast betalade ifall fosterorganen var ”användbara”, något som enligt Center For Medical Progress visar att kostnaderna inte endast gällde omksotnader.

Mejlkonversationer visar även att Planned Parenthood valde att samarbeta med Stem-Express för att de kunde erbjuda en större marknad än andra bio-företag.

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Här ska barn och äldre samsas under samma tak

Huddinge. Huddinge kommun hänger på trenden att kombinera äldreboende och förskola i angränsande byggnader. –... måndag 25/10 08:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier