Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Annette Westöö. Foto: Privat

Ny namninsamling för att grundlagsskydda ofödda

Den nedstängda namninsamlingen för att grundlagsskydda ofödda barn har startats upp igen, men på en annan, internationell plattform. Antalet underskrifter är nu uppe i över tusen.

Nyheter · Publicerad 18:00, 30 mar 2023

Förra veckan berättade Världen idag om en namninsamling om att grundlagsskydda ofödda barn – en reaktion mot Tidöpartiernas planer på att grundlagsskydda ”aborträtten”. Enligt en debattartikel i Expressen pågår nämligen arbetet med att grundlagsskydda abort just nu i regeringskansliet.

Världen idag skrev också om att namninsamlingen stängdes ner av den digitala plattformen Mitt skifte på grund av ”opassande innehåll”.

Nu har initiativtagarna Annette Westöö och Elia Hurtig startat upp namninsamlingen på nytt under samma upprop, med rubriken ”Grundlagsskydda ofödda barn”. Om något ska skrivas in i grundlagen är det ett rättsskydd för ”dessa oskyldiga medmänniskor”, menar Westöö och Hurtig, som vädjar till Tidöpartierna att tänka om.

Uppropet ligger nu på den internationella plattformen Change.org som innehåller olika typer av kampanjer, till exempel både för och emot abort.

– Det är människor från alla delar av världen som har petitioner där. Jag blev tipsad om sidan av en vän, berättar Annette Westöö.

Antalet underskrifter växer stadigt och är i skrivande stund uppe i över tusen.

Hon har fortfarande inte fått något svar på sin mejlfråga till Mitt skifte om varför de inaktiverade insamlingen. Hon har heller inte fått tillgång till förteckningen över de omkring 330 personer som hann skriva under innan nedstängningen.

– Jag blev avstängd helt och hållet och kan inte ens logga in nu. Det hade ju varit önskvärt med någon motivering eller svar.

Jag blev avstängd helt och hållet.

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10