Nyheter

Nu bränns biblar i upploppens Portland

Under de upplopp som härjat i staden Portland, USA, har man nyligen gett sig på att även bränna biblar, liksom den amerikanska flaggan. Därtill har inblandade angripit mål såsom federala byggnader och företag.
Under de upplopp som härjat i staden Portland, USA, har man nyligen gett sig på att även bränna biblar, liksom den amerikanska flaggan. Därtill har inblandade angripit mål såsom federala byggnader och företag.

Under de pågående upploppen i Portland, USA, har upploppsmakarna nu även bränt biblar, liksom den amerikanska flaggan, rapporterar Christian Post.

Publicerad Uppdaterad

Jag vet inte vad brinnande biblar har att göra med protest mot polisbrutalitet.

Ian Cheong, Twitter

Upploppen i Portland, Oregon, har pågått sedan i maj. Tidigare har upprorsmakarna angripit mål såsom federala byggnader och företag. Nu kommer rapporter om att upploppen tillförts nya inslag – nämligen bibelbränning.

En video som nyligen publicerats på Twitter visar hur människor som håller i Black Lives Matter-skyltar kastar biblar in i en öppen eld.

”Vänsteraktivister tar med sig en bunt med biblar att bränna framför det federala domstolshuset i Portland. Jag vet inte vad brinnande biblar har att göra med protest mot polisbrutalitet”, skriver Twitteranvändaren Ian Cheong, som publicerat videon.

– Människor tände en eld på gatan framför den federala domstolen och började med att bränna en bibel. Efter det brände de en amerikansk flagga och sedan lade de fler saker på elden, berättar reportern Danny Peterson i tidningen Christian Post.

”Nu har de alltså gått över till bokbrännarfasen. Jag är säker på att Antifa inte betyder vad de säger att det betyder. Men ta bort 'anti'-delen av namnet så fungerar det”, skriver Donald Trump Jr, äldste sonen till presidenten, på Twitter.

Upprinnelsen till upploppen i Portland var den amerikanske medborgaren George Floyds död i samband med ett brutalt polisingripande. Därefter har oroligheterna eskalerat och nyligen beslutade president Donald Trump att förstärka den federala polisens närvaro i området.

”Anarkister, uppviglare och demonstranter som vandaliserar eller förstör vår federala domstolsbyggnad i Portland, eller några andra federala byggnader i någon annan av våra städer eller stater, kommer att åtalas enligt vår återinförda staty- och monumentlag”, meddelade presidenten via Twitter.

Powered by Labrador CMS