Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

New Wine tog över i bönestafetten för Sverige 365

Den ett år långa bönesatsningen Sverige 365 skulle ha varit ett inslag på New Wines sommarkonferens i Vänersborg den här veckan. Nu när konferensen är inställd tar i stället människor och församlingar på olika ställen i Sverige ansvaret för att hålla igång böneflödet.

Nyheter · Publicerad 20:00, 23 jun 2020

Lysekils kyrkoherde Hans Wolfbrandt, som är engagerad i förnyelsenätverket New Wine, skulle också ha varit engagerad i nätverkets sommarkonferens om den hade blivit av. När Världen idag når honom har han i stället semester och sitter på en bergstopp i Härjedalen, med dubbla känslor. 

– Jag sörjer att vi inte kan komma tillsammans som New Wine-nätverk det här året. Men att vi kan vara med och be är någonting som kopplar oss samman. Det känns bra, säger han. 

Bokningen av bönepass för Sverige 365 görs för varje timme dygnet runt, av antingen enskilda personer eller grupper. När stafettpinnen gick över till New Wine den här veckan så hölls det en uppstart i pingstkyrkan i Vänersborg. Enligt Wolfbrandt har det fyllts på ganska bra med bokningar av bönevakten och han var själv med på ett bönemöte i Härjedalen på söndagskvällen. 

New Wine är också en av de organisationer som ligger bakom bönesatsningen Sverige 365. För Hans Wolfbrandt är det något naturligt med tanke på att New Wine är en förnyelserörelse. 

– Det har ju att göra med den tro vi har på att Gud vill sända väckelse i Sverige och förnya kyrkan. Jag tror att det som vi ber för vårt land, som vi ber i enhet, har en stor genomslagskraft, säger han. 

Om du får dela ett tips på böneämne med läsarna, vad väljer du då? 

– Det som mitt hjärta brinner för är församlingen i Sverige, att församlingen skulle bli andefylld och skulle göra Guds rikes gärningar så att det förändrar kulturen och landet efter Guds vilja, säger Hans Wolfbrandt. 

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00