Herrens ögon är vända till de rättfärdiga och hans öron till deras rop.
Psaltaren 34:16

Världen idag

New Wine: ”Kristna har viktig roll när mörkret lägrar sig”

Utrustad. Det var temat när New Wine samlade kristna ledare till konferens för första gången sedan 2019.

– I det mörker som lägrar sig, där ska vi komma med Guds ljus in i den här världen, sade en av talarna, John Derneborg, och lyfte fram behovet av att utrusta ledare i Andens tjänst.

Nyheter · Publicerad 20:00, 23 mar 2022

Glädjen var stor när ledare från en rad olika församlingar runtom i landet strålade samman i Citykyrkan i Stockholm under helgen.

Bland talarna fanns engelsmannen Derek Morphew, som förkunnade utifrån ämnet Guds rikes teologi och förståelsen av evangeliet. Budskapet om Guds rikes teologi berörde många.

– Utifrån denna undervisning kan vi sedan bygga lokala församlingar, säger Paul Orlenius, som är föreståndare i Citykyrkan och ny ordförande i New Wine, när Världen idag möter honom under lördagen. 

– De här dagarna betyder oerhört mycket för mig, säger han och betonar värdet av att på nytt få mötas fysiskt igen och uppleva Guds närvaro tillsammans. 

Talade gjorde bland andra också John Derneborg, ledare inom New Wine och pastor i Pingstkyrkan Vänersborg. Han framhöll att Guds folk har ett oerhört viktigt uppdrag i en tid när mörkret breder ut sig i världen.

– Där ska vi komma med Guds ljus, sade han i det avslutande mötet på söndagen där han predikade på temat ”Vilket uppdrag gav Jesus vidare till församlingen?”.

Till Världen idag säger han att temat för konferensen, Utrustad, känns oerhört angeläget just nu.

– Vi kan inte bara lyssna på teologi, vi måste omsätta det i praktiken så att det får bli handling.

Efter undervisningspassen tog många del av betjäning och förbön. Vid Världen idags besök på lördagen kom en kvinna upp på scenen för att vittna om att hon fått sin hand helad under förbönen. 

En person som uppskattade konferensen mycket är Noah Svernedal, 22, som är pastorselev och ansvarig för en del av ungdomsverksamheten i Citykyrkan.

– Det betyder väldigt mycket att få ”komma hem”. För även om Citykyrkan är min hemförsamling så är New Wine någonting som jag har vuxit upp med, säger han till Världen idag.

Han beskriver det som om han får ”möta Guds närvaro” när New Wine samlas.

– Jag kan inte beskriva det eller förklara det, men det händer någonting underbart. Jag har längtat efter det, så det betyder mycket för mig. 

Det betyder mycket att få möta Guds närvaro på det här sättet, som nästan alltid händer när New Wine samlas.

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

Jesus kallar alla lärjungar att förneka sig själva

Rekommenderat Lagom till Pingst FFS rådslag i maj 2023 utkom forskningsrapporten ”Pingströrelsens ecklesiologi i... fredag 9/6 00:10

Tv-predikanten Pat Robertson har avlidit

Dödsfall. Den välkände amerikanske predikanten Pat Robertson har avlidit. Robertson var inte minst känd för... torsdag 8/6 16:30

Trump utmanas av sin tidigare parhäst

Ledare På onsdagen kom det väntade beskedet från tidigare vicepresidenten Mike Pence att han önskar bli... fredag 9/6 00:00