Nyheter

Musiken kan öppna dörrar

Jag har alltid tyckt om att gå till jobbet. Det är en förmån att få musicera på arbetstid, att glädja en intresserad publik och att få vara en del av ett viktigt uppdrag. Vissa dagar är av naturliga skäl mer spännande än andra. Som musiker i Marinens Musikkår är arbetsdagarna ofta väldigt varierande.
Hundra resdagar per år kan ibland kosta på men det som en konsert kan ge tillbaka till oss utövare överväger det som ibland är slitigt. Musikkårens huvuduppgift är bland annat att tillgodose statsmakten med musik vid ceremonier, högtider och som i tisdags vid gudstjänsten då Riksmötet öppnades. I år var det lite extra spännande för mig som pingstvän eftersom pastor Niklas Piensoho från Filadelfia fick åtta viktiga minuter till predikan. Piensoho, som alltid tydlig, rak och med ett angeläget budskap om ett ledarskap med Jesus som förebild gjorde det riktigt bra. Det märktes inte minst på reaktionerna efteråt. Bravo Niklas!
Det som också tog tag i mig under gudstjänsten var den fantastiska musiken. Jag tänker inte i första hand på när vi spelade Passacaglia av Lars-Erik Larsson eller Festspel av Hugo Alfvén utan på den otroligt sensitiva och samsjungna S:t Jacobs Kammarkör och på de väl utvalda psalmerna som skapade en fantastisk musikalisk helhetsupplevelse.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS