Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Mord på kyrkligt aktiv till hovrätten

Fallet med det misstänkta mordet på en kyrkligt aktiv 56-åring utanför småländska Eksjö hamnar nu i Göta hovrätt. Både den morddömde 23-åringen och åklagaren har överklagat tingsrättens dom.

Nyheter · Publicerad 15:01, 13 apr 2022

Den 23-årige nederländske medborgaren som föddes i Sudan och till stor del växte upp i Storbritannien dömdes i december av Eksjö tingsrätt till livstids fängelse för bland annat mord och grov stöld.

Medan 23-åringen medger att han orsakade den 56-årige smålänningens död hävdar han att det hela skedde i nödvärn, och yrkar i sitt överklagande till Göta hovrätt att han ska frikännas från både mord och stöld, samt att han ska bli befriad från skadeståndsskyldighet och utvisningsbeslut, skriver Smålands-Tidningen.

Åklagaren Jessica Andersson har, enligt tidningen, å sin sida överklagat domen då hon menar att 23-åringen, utöver att dömas för mord, bör dömas för rån i stället för stöld. Detta eftersom hon anser att det finns bevis för att han åtminstone delvis utövade våldet i syfte att tillgripa gods från 56-åringen.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00