Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Siewert Öholm. Foto: Pontus Lundahl/TT

Minnesprogram om Siewert Öholm

På onsdagen avled tv-profilen och Världen idag-medarbetaren Siewert Öholm. För att minnas hans liv och gärning har ett särskilt tv-program producerats i ett samarbete mellan Världen idag och TV2020. Programledare är Världen idags chefredaktör, Lukas Berggren, och TV2020:s Anders Wisth, som båda var vänner och kollegor till Siewert.

Nyheter · Publicerad 17:12, 27 jan 2017

I det halvtimmeslånga programmet tecknas en bild av vem Siewert Öholm var och vad han bidrog med i sin profession som journalist och debattör under många år.

– Tv var Siewerts medium, så det kändes viktigt att få göra ett program där vi minns tillsammans. Vi är glada att ha klipp från några av hans sista framträdanden i rutan, säger Anders Wisth, som hade Siewert som gäst i flera av sina program.

Några av de båda programledarnas personliga erfarenheter finns också med i programmet. Inte minst fångas det kristna perspektivet.

– Det är förstås inte möjligt att fånga en lång och så innehållsrik livsgärning i ett kort program, men vi vill ge några glimtar från våra perspektiv för att hedra Siewert, säger Lukas Berggren.

Anders Wisth fyller i:

– När vi gjorde programmet och valde klipp var det svårt att välja, för det fanns så mycket. Någon konstaterade att det var just vid sådana tillfällen Siewert pekade med hela handen och sade hur vi skulle göra. Nu fick vi göra så gott vi kunde och använda det vi lärt oss av honom, förklarar han.

Programmet kan ses på Världen idags playsida och på TV2020:s hemsida. Inom kort kommer programmet även att visas på Kanal 10, Vision Sverige och Himlen TV7.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...