Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Siewert Öholm. Foto: Pontus Lundahl/TT

Minnesprogram om Siewert Öholm

På onsdagen avled tv-profilen och Världen idag-medarbetaren Siewert Öholm. För att minnas hans liv och gärning har ett särskilt tv-program producerats i ett samarbete mellan Världen idag och TV2020. Programledare är Världen idags chefredaktör, Lukas Berggren, och TV2020:s Anders Wisth, som båda var vänner och kollegor till Siewert.

Nyheter · Publicerad 17:12, 27 jan 2017

I det halvtimmeslånga programmet tecknas en bild av vem Siewert Öholm var och vad han bidrog med i sin profession som journalist och debattör under många år.

– Tv var Siewerts medium, så det kändes viktigt att få göra ett program där vi minns tillsammans. Vi är glada att ha klipp från några av hans sista framträdanden i rutan, säger Anders Wisth, som hade Siewert som gäst i flera av sina program.

Några av de båda programledarnas personliga erfarenheter finns också med i programmet. Inte minst fångas det kristna perspektivet.

– Det är förstås inte möjligt att fånga en lång och så innehållsrik livsgärning i ett kort program, men vi vill ge några glimtar från våra perspektiv för att hedra Siewert, säger Lukas Berggren.

Anders Wisth fyller i:

– När vi gjorde programmet och valde klipp var det svårt att välja, för det fanns så mycket. Någon konstaterade att det var just vid sådana tillfällen Siewert pekade med hela handen och sade hur vi skulle göra. Nu fick vi göra så gott vi kunde och använda det vi lärt oss av honom, förklarar han.

Programmet kan ses på Världen idags playsida och på TV2020:s hemsida. Inom kort kommer programmet även att visas på Kanal 10, Vision Sverige och Himlen TV7.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Regeringen ska växla upp i kampen mot våld mot kvinnor

Kvinnovåld. Regeringen vill växla upp arbetet med mäns våld mot kvinnor. Utökat kontaktförbud och... lördag 26/11 10:14