Nyheter

Mercy Ships utökar med högteknologisk bamsebåt

Det nya sjukhusskeppet Global Mercy har byggts från grunden för sitt ändamål. Med en volym på cirka 10 000 kubikmeter är fartyget mer än dubbelt så stort som Mercy Ships andra sjukhusskepp, Africa Mercy. Fartyget kommer att ha sex stycken operationssalar. Foto: Mercy Ships
Fartyget kommer att ha sex stycken operationssalar. Foto: Mercy Ships

Världens största civila sjukhusfartyg, det nybyggda Global Mercy, presenteras nu av den trosbaserade välgörenhetsorganisationen Mercy Ships. Med sina sex operationssalar, den senaste teknologin och plats för över 600 volontärarbetare beskrivs det specialbyggda skeppet som ett ”modernt underverk”.

Publicerad Uppdaterad

Den trosbaserade organisationen Mercy Ships, som vilar på kristen värdegrund, har i över 40 år erbjudit gratis vård till människor i några av världens fattigaste länder. Över 100 000 personer ska ha fått livsförvandlande operationer och behandlingar på organisationens sjukhusfartyg. Mercy Ships, som använder sig av volontärarbetande sjukvårdspersonal och skeppspersonal, bedriver också utbildning av lokal vårdpersonal i de länder de besöker.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS