Nyheter

Medlemsantalet i EFK ökade

Antalet medlemmar i Evangeliska Frikyrkan (EFK) har sedan förra året ökat. Det skriver samfundet i ett pressmeddelande.
Enligt statistiken för 2011 så är den största delen medlemmar är i åldern mellan 30-40 år. Enligt pressmeddelandet har man under flera år haft en liten men stadig tillväxt och har sedan 1997 ökat från 28 321 medlemmar till 32 223 medlemmar vid 2011 års slut. Statistiken bygger på det underlag som församlingarna inom EFK bidrar med och innehåller medlemsantal, dopålder, åldersfördelning och antal betjänade barn och ungdomar.
– De tre tydligaste trenderna vi kan se är att antalet dop inom EFK har stabiliserat sig på en klart högre nivå, att antalet barn och ungdomar som betjänas ökar och att Evangeliska Frikyrkan består av flest människor mellan 30-40 år, säger Øyvind Tholvsen, ledare inom Församlingsprogrammet på EFK.
EFKs församlingar har de senaste åren döpt drygt 600 personer per år och under 2011 döptes 608 personer.
– Det anmärkningsvärda i statistiken är att det skett ett trendbrott de senaste åren där hälften av de döpta numera är 21 år och äldre, säger Øyvind Tholvsen. Tidigare var majoriteten av de döpta 20 år eller yngre. Det är alltså fler och fler människor i vuxen ålder som kommer till tro bland EFKs församlingar, skriver man i pressmeddelandet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS