Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

Medier: Polis som vittnat bodde i huset

En polis som arbetat mot organiserad brottslighet och vittnat i flera rättegångar bor på adressen där explosionen ägde rum, uppger flera medier.

Polisens presstalesperson uppger dock att det är för tidigt att säga om det finns en koppling till gängkonflikter.

Nyheter · Publicerad 08:00, 30 sep 2021

På onsdagsförmiddagen lämnade räddningstjänsten över ansvaret på explosionsplatsen till polisen.

– Vi har tagit över på platsen och arbetar med att säkerställa att det är tryggt att gå in i huset. Vi har inte påbörjat någon teknisk undersökning ännu, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen, till TT.

När polisens bombgrupp kontrollerat huset kommer hundpatruller och tekniker att delta i arbetet.

Man vill lokalisera exakt var explosionen skedde, och säkra spår.

– Det finns alltid rester kvar och det vill vi försöka säkra och analysera för att förhoppningsvis komma fram till vad för typ av medel man eventuellt använt sig av, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen, till TT.

Polisens bedömning är att explosionen sannolikt inte var en olycka. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns ännu inga misstänkta. En viktig del i polisens arbete är att gå igenom tänkbara motiv bakom sprängningen.

Det är, enligt polisen, för tidigt att säga om det finns en koppling till någon av de uppmärksammade gängkonflikterna i Göteborg.

Polisen, kriminologen och författaren Fredrik Kärrholm skriver på Twitter att explosionen orsakades av dynamit som placerades vid huset i fråga. Det är dock inget som polisen i Göteborg i nuläget bekräftar.

Polisen undersöker en eventuell hotbild mot boende i fastigheten. Flera medier har rapporterat om att en polis som arbetat mot organiserad brottslighet och vittnat i flera rättegångar bor på adressen.

– Det är bara hypoteser än så länge. Vi vänder på varenda sten när det gäller sådana här ärenden initialt innan vi hittar ett spår som är intressantare än något annat, säger Christer Fuxborg.

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Här ska barn och äldre samsas under samma tak

Huddinge. Huddinge kommun hänger på trenden att kombinera äldreboende och förskola i angränsande byggnader. –... måndag 25/10 08:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier