Herren har sin glädje i dem som vördar honom, som hoppas på hans nåd.
Psaltaren 147:11

Världen idag

Snabbmatskedjan In-N-Out Burgers har valt att stänga en restaurang i San Francisco för att inte behöva kräva vaccinbevis från sina besökare, vilket myndigheterna kräver. Foto: Adam Lau/AP/TT

Matkedja vägrar bli ”vaccinationspolis”

De allt hårdare kraven från Vita Huset om obligatorisk vaccination mot covid-19 leder nu till strid runt om i USA. En restaurang i San Francisco inom snabbmatskedjan In-N-Out Burgers, som har en tydlig kristen profil, stängdes tillfälligt av staden sedan man vägrat kontrollera att varje besökare är vaccinerad.

Nyheter · Publicerad 07:00, 23 okt 2021

– Vår butik har korrekt och tydligt publicerat skyltar för att kommunicera lokala vaccinationskrav, säger In-N-Out Burgers chefsjurist och affärschef Arnie Wensinger i ett uttalande till Fox News.

Enligt honom stängde lokala tillsynsmyndigheter restaurangen med motivationen att personalen aktivt måste ingripa genom att kräva bevis på vaccination och fotoidentifiering från varje kund och sedan fungera som kontrollpersonal genom att spärra inträde för alla kunder utan rätt dokument.

– Vi vägrar att bli vaccinationspoliser oavsett vilken regering som kräver det, säger Wensinger och kallar stadens beslut segregerande och orimligt.

Restaurangen återöppnades senare men får nu bara ta emot kunder som äter utomhus.

Den välkände lovsångsledaren Sean Feucht gjorde en tydlig markering efter nyheten om att hamburgerkedjans restaurang i San Francisco stängts.

”Vi äter på In-N-Out hela veckan”, skriver Feucht på twitter.

Han är en av många amerikaner som är motståndare till de vaccintvång som sprider sig och som president Joe Biden gått i spetsen för.

Biden har den senaste tiden höjt tonläget ytterligare och vill bland annat att större företag ska göra vaccination obligatoriskt för anställda, eller ska kräva regelbundna tester av personalen varje vecka.

Kritiker i USA menar samtidigt att rättigheter inte kan fråntas personer för att de väljer att inte vaccinera sig.

I ett uttalande efter den uppmärksammade händelsen i San Francisco skriver det lokala departementet med ansvar för hälsofrågor att vaccin ”är det bästa verktyget för att bekämpa sjukdomen och komma ut ur pandemin”.

Detta är enligt staden orsaken till att man kräver att varje besökare som ska äta inomhus på en restaurang ska kunna bevisa att man är vaccinerad.

Kedjan In-N-Out Burgers är tydligt kristet profilerade och har bland annat tryck med bibelverser på vissa av sina förpackningar.

”Vi äter på In-N-Out hela veckan”.

Stigmatisering av Polen drivs av ideologiska särintressen

Ledare EU-kommissionen fortsätter att rasa mot medlemslandet Polen som anses bryta mot grundläggande... lördag 27/11 00:10

Första Advent en kontrast till politiskt kaos

Ledare Veckan mellan Domsöndagen och Första Advent, alltså vid skiftet från ett gammalt kyrkoår till ett... lördag 27/11 00:00

Mission på sociala medier i en onådd folkgrupp

Missionsglimten Det plingar till i min telefon. Ett meddelande kommer in på en säker chatt-app från en medarbetare... lördag 27/11 00:00

Hela havet stormar i riksdagen efter den historiska onsdagen

Ledare Hela havet stormar. Så beskrev Sveriges radios Tomas Ramberg situationen efter att MP deklarerat... fredag 26/11 00:10

Senaste nytt

    Därför terrorstämplade Israel sex så kallade ”humanitära” organisationer

    Israelkommentar I oktober terrorstämplade Israel sex humanitära icke-statliga organisationer, så kallade NGO:s....
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier