Ukraina

Massiva ryska flyganfall mot Ukraina

Flera städer i Ukraina, bland annat Kiev, har utsatts för massiva flyganfall under natten mot fredagen. Bild från en tidigare attack.

Flera människor har dödats i massiva ryska flyganfall mot flera städer i Ukraina under natten mot fredagen och fredagsmorgonen. I staden Dnipro träffades en förlossnings­klinik.

Publicerad Uppdaterad

Flera ukrainska städer har under natten mot fredagen utsatts för massiva ryska luftanfall. I huvudstaden Kiev hördes flera explosioner på morgonen och enligt borg­mästaren i staden har kraftiga bränder brutit ut i ett bostadshus och en lagerlokal i staden.

”Explosioner i Kiev. Luftförsvaret fungerar. Stanna i skydds­rummen!” skriver stadens borgmästare Vitalij Klytjko i ett inlägg på sociala medier.

Ryska missiler har under natten också träffat ytterligare minst fem ukrainska städer, inklusive Charkiv, Lviv, Dnipro och Odessa, uppger städernas borgmästare och polis. Minst tre personer har dödats och många skadats.

Enligt den ukrainska tidningen The Kyiv Independent tycks morgonens ryska flyg­angrepp vara bland de största och mest välkoordinerade på månader.

”Vi gör allt för att stärka vårt luftvärn. Men världen måste inse att vi behöver mer stöd och kraft för att stoppa denna terror”, skriver president Zelenskyjs stabschef Andrij Jermak på Telegram.

De ryska anfallen sker bara dagar efter den ukrainska attacken mot ett ryskt landstignings­fartyg på den annekterade Krim­halvön.

Fartyget, som befann sig i hamnen i Feodosija, totalförstördes i attacken, enligt satellitbilder som tagits efter händelsen.

Powered by Labrador CMS