Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

Många ungdomar inspirerades till mission

Rekordmånga deltog i missionskonferensen Engage i helgen. Där sporrades unga svenska kristna till konkreta steg för att möta folk som ännu inte har nåtts av det kristna budskapet.

Nyheter · Publicerad 14:38, 16 okt 2019

– Det var betydligt fler besökare i år på samtliga möten och samlingar. Folk hade rest från stora delar av Sverige, konstaterar Jonas Andersson, missionsdirektor för Gå ut mission.

Det var tredje gången som denna ungdomsinriktade missionskonferens hölls av organisationerna Gå ut mission, Folk och språk och Operation mission (OM), tillsammans med lokala församlingar i Nässjö. Den inleddes med en missionsshow, som med humor blandade information, vittnesbörd och samtal med representanter från organisationer och samfund.

Vid slutet av showen bjöd Mats-Jan Söderberg, missionsföreståndare för Folk och språk, in till förbön för dem som redan visste att de ville åka ut på ett missionsuppdrag under det kommande året.

– Jag räknade inte hur många som var framme, men det var ju fullt, berättar Daniel Stråle, missionsledare för OM Sverige, entusiastiskt.

22-åriga Emma Dalhberg från Vetlanda beskriver hur hon upplevde stämningen på mötet:

– Det var helt fantastiskt! Guds närvaro var verkligen där och det var som om alla som enas med fokus på Gud och de onådda hade samma hjärta. Jag är så glad!

Hon har tidigare varit på flera missionsresor i Indien, men fick efter förbönen ett annat land i tankarna.

– Det kan hända att Gud lade ett nytt land på mitt hjärta, som jag ska be över, vilket jag inte alls förväntade mig. Det känns spännande, säger hon.

Under lunchen fick deltagarna höra korta vittnesbörd från ungdomar som gjort missionsresor. En av dem var Linköpingsbon Joanna Hjalmarsson som varit i Mongoliet. Hon berättade om hur de åkte runt till nomader och delade ut ljudbiblar och solcellsdrivna ficklampor och fick föra tre människor till tro.

– Det var fantastiskt. Många av dem hade aldrig haft en bibel eller hört om Jesus innan, sade hon.

Under eftermiddagen kunde deltagarna välja mellan olika seminarier. Ett hölls av Simon Lundgren från Gå ut mission och Navid Malik från OM. De berättade om det naturliga i att tala om Jesus när han har fått fylla ens hjärta, och om att lita på att Gud tar hand om resten.

– Den helige Anden övertygar. Han gör det genom att peka på Jesu kors, förklarade Simon Lundgren.

Senare hölls kvällsmöte och en lovsångskonsert där deltagarna också kunde få personlig förbön.

Nästa år flyttar missionskonferensen Engage till Jönköping, där den ska äga rum den 7 november, eller ”Seven-eleven”, som mötesarrangörerna uttrycker det.

Sann mångfald kräver olika åsikter, SVT!

Ledare Blott Sverige svenska stollerier har! Så skulle man kort kunna kommentera veckans uppmärksammade... lördag 30/5 00:00

Människovärdet blir synligt i coronatider

Ledare Debatten om den svenska coronastrategin fortsätter, och lär så göra under lång tid framöver. Något... torsdag 28/5 00:00

Fyra aktuella frågor till SMR:s nya generalsekreterare

I sin nya roll som generalsekreterare kommer Charlotta Norrby att få hantera många frågor, av vilka... måndag 1/6 06:50

Karlskronagudstjänster blev till stadsvandringar

Corona. I Karlskrona har en grupp bedjande och sjungande människor vandrat runt i staden på... söndag 31/5 18:00

Fyra aktuella frågor till SMR:s nya generalsekreterare

I sin nya roll som generalsekreterare kommer Charlotta Norrby att få hantera många frågor, av vilka...