Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Många prolife-kvinnor valdes in i USA:s kongress

Minst 16 republikanska kvinnor som är uttalat prolife har valts in i det amerikanska representanthuset. Åtta av dem ersätter kongressledamöter från det demokratiska partiet, uppger National Catholic Register.

Dessutom omvaldes alla de elva kvinnliga ledamöter som redan var prolife, vilket gör att antalet mer än fördubblas.

Nyheter · Publicerad 16:00, 19 nov 2020

En av de nyvalda ledamöterna är Yvette Herrell, invald för New Mexiko. Hon är den första kvinnan ur cherokee-stammen som valts in i kongressen för det republikanska partiet, uppger Prudence Robertson från Susan B Anthony List, en organisation som stödjer prolife-politikers kampanjer ekonomiskt.

En annan av de kandidater som sponsrades av organisationen och som tar plats i representanthuset (underhuset) i januari är kubansk-amerikanskan Maria Salazar.

– Detta är en bred grupp kvinnor som utan tvekan står upp för de ofödda. De kommer från olika bakgrunder, säger Prudence Robertson till CBN News.

– Det är tydligt att livet inte är en förlorande fråga i år.

Totalt sett kommer antalet republikanska kvinnor med en uttalad prolife-agenda mer än fördubblas i representanthuset, påpekar Susan B Anthony List.

”Vi är så stolta över dessa kvinnor som blir modiga röster för mammor och ofödda barn på Capitol Hill [den amerikanska parlamentsbyggnaden; reds anm] och vi ser fram emot att arbeta med dem för att rädda liv”, kommenterar orgnisationen på Twitter.

Överlag stärker Republikanerna genom valet sin ställning i representanthuset, där de ökat från 197 till 202 ledamöter. Demokraterna minskar antalet mandat, från 232 till 219, enligt de senaste sifforna.

Carol Tobias, som leder stiftelsen National Right to Life, säger till Christianity Today att det finns en poäng med att ha fler kvinnor som är prolife inom politiken.

– Att få in fler prolife-kvinnor är en uppmuntran och ett stöd för alla andra som talat om detta genom åren, säger hon.

Mat Staver, ordförande för den kristna juristorganisationen Liberty Counsel, håller med.

– Dessa prolife-kvinnor kommer att ingjuta ny energi i Washington när det gäller att värna ofödda barn. Detta är ytterligare ett viktigt steg mot att göra livmodern till en trygg plats i USA.

I överhuset, senaten, har minst sex kvinnor som är uttalat prolife valts in, varav en är ett omval.

Oavsett oklarheterna kring presidentvalet så är det tydligt att livet inte är en förlorande fråga i år.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Kyrkor i Europa tar strid för mötesfrihet

Corona. Kristna runt om i Europa förbereder sig för ett julfirande utifrån olika förutsättningar. I... fredag 4/12 08:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...