Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.
Kolosserbrevet 3:1

Världen idag

Malawi kan öppna ambassad i Jerusalem

Malawi ser ut att bli det första afrikanska landet som öppnar en ambassad i Jerusalem. Planen är att ambassaden ska öppna nästa sommar, rapporterar Jerusalem Post.

Nyheter · Publicerad 15:18, 5 nov 2020

USA och Guatemala har flyttat sina Israelambassader till Jerusalem och länder som Brasilien, Serbien, Kosovo och Honduras har meddelat att de tänker göra detsamma. Nu uppger Jerusalem Post att Malawi, som första afrikanska land, kommer öppna en ambassad i den israeliska huvudstaden.

Beslutet ska ha tagits under Malawis utrikesminister Eisenhower Mkakas besök i Israel på tisdagen och planeras att bli verklighet under sommaren 2021.

”Jerusalem, den eviga huvudstaden i staten Israel, kommer bli en fredsbro för hela världen, och jag uppmanar fler länder att följa i Malawis spår”, säger Israels utrikesminister Gabi Ashkenazi, enligt Jerusalem Post.

Han uppges även säga att Malawi är en ”pionjär” och att beslutet är ett ”ytterligare ett bevis på banden mellan länderna och breddandet av fredscirkeln”.

Under besöket uppges Malawis utrikesminister ha tackat Israel för stöd som har bidragit till ökad mattillgång och som har främjat socioekonomisk utveckling i landet.

Enligt Jerusalem Post är Malawi ett av få afrikanska länder som har haft ihållande diplomatiska relationer med Israel sedan landets grundande år 1964. Landet har dock inte haft någon ambassad i Israel.

Israels utrikesminister ska nu ha bjudit in Malawis president till Israel.

I början av året kom det uppgifter om att Uganda skulle bli det första afrikanska landet att öppna en ambassad i Jerusalem. Några sådana planer har dock inte blivit verklighet än.

Smalspåriga sommartal från både S och M

Ledare En brakförlust för Magdalena Andersson. Det var resultatet av matchen mot Ulf Kristersson, när de... tisdag 16/8 00:10

Kairo sörjer de döda i kyrkbranden

Egypten. Minst 41 människor omkom och många skadades i en brand i en koptisk kyrka i Egyptens huvudstad... måndag 15/8 14:32

Var lugn och stilla och besinna att han är Gud

Bönekrönika Bedjarna vet att det är ute med oss om inte Gud griper in. Människor kan åstadkomma mycket, men... tisdag 16/8 00:00

En oväntad påminnelse om Kremls misslyckande

Gästkrönika När jag tror att jag är på ”riktig semester”, och därmed också tror att jag lyckats komma bort från... tisdag 16/8 00:00
Följ Världen idag i sociala medier