Nyheter

Makthavare handfallna inför våldet – tyst om omvändelser

Trots skjutningar och en lång rad sprängningar (här ett bostadshus i Linköping på tisdagen) saknar den offentliga debatten nästa helt inslag om kraften i kristen omvändelse som lösning på problemen. Foto: Stefan Jerrevång/TT
René Lobos Foto: ACF – Stockholm
Jerzy Sarnecki Foto: Claudio Bresciani /TT
Semias Schenberg. Foto: Josef Maxson/Pingst
Börje Erdtman Foto: Per Danielsson

Hur ska Sverige få bukt med gängvåldet? Frågan ekar allt högre, men ansvariga tycks sakna tydliga svar. En aspekt som sällan hörs i den offentliga debatten, men som kyrkorna lyfter fram, är hur frälsning kan förändra en människa.– Det här är inte okänt i branschen, säger Semias Schenberg, verksamhetsledare för LP.

Publicerad Uppdaterad

Skjutningar med dödlig utgång har blivit vardag i flera delar av landet och även personer utan någon koppling till gängen har hamnat i vägen för kulorna och mist sina liv. I medierapporteringen lyfts många olika aktörers möjligheter att påverka utvecklingen fram, alltifrån skola och socialtjänst till polis och politik. Men lika ofta tas inte civilsamhället, och särskilt inte kyrkornas verksamhet, upp. Detta trots att det finns gott om tecken på att kristen tro är en väg ut ur grov kriminalitet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS