Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

M: Lär invandrare om svensk abortsyn

Moderaterna vill att den som får uppehållstillstånd i Sverige ska utbildas i svenska värderingar, där bland annat synen på homosexualitet och abort ingår. Det uttrycker Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson i ett utspel på måndagen.

Nyheter · Publicerad 08:20, 2 jul 2019

Årets Almedalsvecka i Visby har inletts, vilket innebär att de politiska utspelen kommer att dugga tätt de närmaste dagarna. Måndagen är Moderaternas dag och man använder den för att lägga fram en rad olika förslag på integrationsområdet. Det handlar om hårdare straff för hedersbrott, språkkrav för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap, begränsad rätt till betald tolk och obligatorisk språkförskola för nyanlända barn från tre år.

Men längst går man i ett förslag om att utbilda nyanlända i svenska värderingar. Här finns för de flesta relativt okontroversiella inslag som nolltolerans mot hedersförtryck och förväntan på framtida egenförsörjning.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....