Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Lugnetkyrkan: ”Ett välplanerat mediedrev”

Lugnetkyrkan i Falun var den första i raden av församlingar som presenterades som ”homodiskriminerande” i Sveriges Radio P4 Dalarna. Nu har ledningen haft ett möte med kommunen, som överväger att avbryta sina affärsuppgörelser med kyrkan.

Nyheter · Publicerad 13:18, 12 aug 2019

”Falu kommun samarbetar med homodiskriminerande frikyrka” är rubriken på ett av P4 Dalarnas radioinslag, som sändes den 4 juli.

– Sveriges Radio kan inte agera domstol och slå fast en sådan sak. Det finns ingen anmälan om diskriminering mot oss överhuvudtaget, säger församlingens ordförande, Daniel Haglund, till Världen idag.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...