Nyheter

Lovsångsturné lyftes fram i nationell tv

Sommaren 2020 reste Sean Feucht runt i USA med en lovsångsturné – nu är det dags igen. Foto: Jose Luis Magana/AP/TT
Sommaren 2020 reste Sean Feucht runt i USA med en lovsångsturné – nu är det dags igen. Foto: Jose Luis Magana/AP/TT
Foto: Jose Luis Magana/AP/TT
Foto: Jose Luis Magana/AP/TT

På nyårsaftonen drog den amerikanske lovsångsledaren Sean Feucht i gång en ny turné med lovsångsmöten i USA, med början i storstaden Miami i Florida. – I en tid med så mycket splittring och isolering måste vi komma tillsammans, säger han.

Publicerad Uppdaterad

Det var inte Amerika som grundade religionsfriheten – religionsfriheten grundade Amerika.

Sean Feucht

Sean Feucht, som tidigare var lovsångs­ledare i megakyrkan Bethel Church i norra Kalifornien och även kandiderade som republikansk politiker i senaste valet, är grundare till lovsångsrörelsen ”Let us Worship”, som höll en turné med lovsångsmöten utomhus runt om i USA sommaren 2020.

Nu är det dags för en ny turné.

Förra veckan intervjuades Feucht i den amerikanska tv-kanalen Fox News program ”Primetime”, där han förklarade varför han drar i gång en ny turné trots att corona­pandemin fortgår och städer runt om i landet överväger att återinföra strikta corona­restriktioner.

– Det var inte Amerika som grundade religionsfriheten – religionsfriheten grundade Amerika. Den är grundläggande för vilka vi är. Särskilt i en pandemitid, särskilt i en tid med så mycket splittring och isolering, måste vi komma tillsammans och lovsjunga och söka Gud, sade Feucht bland annat.

Lovsångsledaren förklarade att han upplevt det som att troende resignerat inför myndigheternas krav under pandemin.

Han konstaterade vidare att han brukar säga till folk att det inte är en politisk utan en biblisk fråga, eftersom kristna har ett bibliskt mandat att samlas. Men han passade trots allt på att också ge en rejäl känga åt Kaliforniens guvernör, demokraten Gavin Newsom.

– Vi har gjort det i tvåtusen år, trots pandemier, förföljelse, rädsla och galna tyranniska guvernörer, som vi har här i Kalifornien. Vi har samlats och lovsjungit, och nu mer än någonsin, när amerikanare möter sådant mörker, så lyser ljuset i mörkret och mörkret kan inte övervinna det, sade Sean Feucht.

Han beskrev också hur de under sin förra turné fick se tusentals människor samlas och fick vittnesbörd om helanden, överlåtelser till Jesus och befrielse från beroenden.

– Det är därför vi gjorde detta, det är därför vi lanserade ”Let us Worship”, och nu tänker vi inte sluta, sade lovsångsledaren.

Powered by Labrador CMS