Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Lasse Svensson, kyrkoledare i Equmeniakyrkan och ny ordförande i Sveriges kristna råd. Foto: SKR

Lasse Svensson ny ordförande i SKR

Lasse Svensson, kyrkoledare i Equmeniakyrkan, har valts till ny ordförande i Sveriges kristna råd.

Nyheter · Publicerad 07:23, 20 maj 2016

Det var vid SKR:s årsmöte i veckan som Lasse Svensson valdes till ny ordförande för Sveriges kristna råd. Han övertar ordförandeklubban från biskop Anders Arborelius, Stockholms katolska stift.

– Den viktigaste uppgiften för Sveriges kristna råd handlar om att vara en tydlig och samlad röst för den kristna kyrkan i samhällsdebatten. Det är också en arena för kyrkors företrädare att mötas, lära känna varandra, samtala och djupna i olika relevanta frågor, säger Lasse Svensson i ett pressmeddelande.

– Sveriges kristna råd kan på så sätt trovärdigt representera kyrkorna i olika sammanhang.

Vid årsmötet avtackades de avgående kyrkoledarna Pelle Hörn­mark, Pingst­rörelsen och Marie Willermark, Frälsnings­armén för sitt arbete i styrelsen. Och Karin Wiborn, SKR:s generalsekreterare, presenterade handlingsplanen för 2016.

Den fokuserar bland annat på kyrkornas roll i samhället, i migrationsarbetet och kyrkornas bidrag till arbetet med FN:s globala hållbarhetsmål.

På årsmötet, som hölls på Gull­brannagården tillsammans med Svenska missionsrådet (SMR), fanns drygt hundra av landets kyrkoledare och representanter från Svenska missionsrådets medlemsorganisationer med.

”Konferensdeltagarna har reflekterat och lärt sig mer om bland annat situationen i Mellanöstern, flyktingsituationen, klimatfrågan och vad som kan göras tillsammans”, skriver SKR.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...