Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Lasse Svensson, kyrkoledare i Equmeniakyrkan och ny ordförande i Sveriges kristna råd. Foto: SKR

Lasse Svensson ny ordförande i SKR

Lasse Svensson, kyrkoledare i Equmeniakyrkan, har valts till ny ordförande i Sveriges kristna råd.

Nyheter · Publicerad 07:23, 20 maj 2016

Det var vid SKR:s årsmöte i veckan som Lasse Svensson valdes till ny ordförande för Sveriges kristna råd. Han övertar ordförandeklubban från biskop Anders Arborelius, Stockholms katolska stift.

– Den viktigaste uppgiften för Sveriges kristna råd handlar om att vara en tydlig och samlad röst för den kristna kyrkan i samhällsdebatten. Det är också en arena för kyrkors företrädare att mötas, lära känna varandra, samtala och djupna i olika relevanta frågor, säger Lasse Svensson i ett pressmeddelande.

– Sveriges kristna råd kan på så sätt trovärdigt representera kyrkorna i olika sammanhang.

Vid årsmötet avtackades de avgående kyrkoledarna Pelle Hörn­mark, Pingst­rörelsen och Marie Willermark, Frälsnings­armén för sitt arbete i styrelsen. Och Karin Wiborn, SKR:s generalsekreterare, presenterade handlingsplanen för 2016.

Den fokuserar bland annat på kyrkornas roll i samhället, i migrationsarbetet och kyrkornas bidrag till arbetet med FN:s globala hållbarhetsmål.

På årsmötet, som hölls på Gull­brannagården tillsammans med Svenska missionsrådet (SMR), fanns drygt hundra av landets kyrkoledare och representanter från Svenska missionsrådets medlemsorganisationer med.

”Konferensdeltagarna har reflekterat och lärt sig mer om bland annat situationen i Mellanöstern, flyktingsituationen, klimatfrågan och vad som kan göras tillsammans”, skriver SKR.

Evangeliets erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Upprop för samvetsfrihet – vill inte ange papperslösa

Samvetsfrihet. Tunga fackförbund, vänsterpolitiker och debattörer driver just nu en kampanj för att lärare, läkare... onsdag 22/3 07:00

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00