Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

En av de sagoläsande dragqueens som Världen idag nyligen har skrivit om har rekommenderat en målarbok med erotiskt material. (Bilden visar en annan dragqueen.) Foto: Seth Wenig/AP/TT

Läser sagor för barn – promotar erotisk målarbok

En av de så kallade dragqueens som har sagostunder för små barn, Miss Shameless Winewhore, har lagt ut en video på Instagram där han rekommenderar en erotisk målarbok för vuxna. Förlaget beskriver innehållet i boken som ”100 procent snusk”.

Nyheter · Publicerad 16:00, 11 nov 2022

Världen idag skrev nyligen om SD-politikern Jonathan Sagers kritik mot att Kalmar stadsbibliotek bjudit in två så kallade dragqueens som läser hbtq-inspirerade sagor för barn. Sagoläsarna i det här fallet kallar sig Lady Busty och Miss Shameless.

Nu avslöjas det att den sistnämnda, vars fulla artistnamn är Miss Shameless Winewhore (Fröken Skamlös Vinhora), även rekommenderat en målarbok av Magnus Frederiksen som heter Erotisk ritbok.

I en video på Instagram tipsar han om boken och uppmanar tittarna att kasta alla andra ”avstressande” målarböcker med ”tråkiga fjärilar” och liknande.

– Vem älskar inte att rita och pyssla och vara kreativ, för det är så sexigt, säger denna dragqueen i videon, som lagts ut på Twitter av högerdebattören och skribenten Mira Aksoy.

Hon har även lagt ut en bild som skulle kunna beskrivas som pedofilt material, vilket Mira Aksoy anser att den är. Bilden visar en naken onanerande man som håller i en buktalardocka med barnansikte. Bilden är mycket riktigt skapad av Magnus Frederiksen, men finns dock inte med i just Erotisk ritbok.

– Den finns däremot med i en annan bok som vi har gett ut 2016, säger förläggaren Alexandra Nedstam på Vertigo förlag till Världen idag.

Om pedofili-tolkningen säger hon:

– Man kan ju så klart tolka den på det viset, men jag kan ju säga att både jag och konstnären är väldigt överraskade över den tolkningen. Som vilken vettig människa som helst kan se så är det en buktalare med sin docka.

Men Mira Aksoy är kritisk.

”Det här är så fruktansvärt äckligt. Och sagoläsning för småbarn, av personer som sysslar med sånt här, försvarar både vänstern och jämställdhetsministern”, skriver Aksoy och länkar till ett Twitterinlägg av jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L).

”Sverige har flera stora och allvarliga problem. Att dragqueens läser sagor för barn på bibliotek är inte ett av dem”, twittrade Brandberg.

Inlägget skrevs dock innan bilden och videon om ritboken hade lagts ut på Twitter.

Efter att kritiken tilltagit mot sagostunderna har flera framträdande politiker tagit fenomenet i försvar.

”Sverige har långt större problem med utanförskap, separatism och gängvåld än att Babsan eller någon annan drag queen läser sagor för barn”, skriver till exempel riksdagslöedamoten Robert Hannah (L) på Twitter.

Vertigo förlag skriver om Erotisk ritbok på sin hemsida: ”Varför ska bara småungar få färglägga, lösa pussel och leka med labyrinter? Nu ger Vertigo ut en ritbok för vuxna, med 100 % snusk som kommer att få många att dra på smilbanden.”

Lady Busty och Miss Shameless har även själva gett ut en målarbok för barn, med dragqueen-motiv.

Världen idag har sökt dem för en kommentar om kritiken men har vid denna tidnings pressläggning ännu inte fått något svar.

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00