Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Det har kommit uppgifter om att flera kinesiska församlingar måste stänga ifall de inte sätter upp porträtt på ledaren Xi Jinping. På bilden ses ett blekt foto av Kinas president Xi Jinping nära den kristna affischen med ordet ”Nåd” utanför en huskyrka nära Nanyang i centrala Kinas Henan-provins. Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Larm: Kyrkor i Kina omvandlas till propagandacentraler

Nu kommer nya vittnesmål om hur den kinesiska staten arbetar för att förvandla kyrkor till propagandacentraler för kommunistpartiet. Det är en statligt godkänd kyrka i staden Daitou i sydvästra Kina som fått sin bottenvåning omvandlad till ”Station för civilisationspraktik för en ny tid”.

Nyheter · Publicerad 13:30, 28 nov 2020

Tidskriften Bitter Winter skriver om hur departementet för religionsfrågor i provinsen Fujian i oktober lagt ner motsvarande 644 000 kronor på att bygga om bottenvåningen på en kyrka i Xiuyu-distriktet till en propagandacentral.

Sedan 2018 etableras dessa ”Stationer för civilationspraktik för en ny tid” runt om i landet för att inskärpa den kommunistiska ideologin hos människor, ofta i byggnader som används av ett religiöst samfund.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00