Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Kronprinsessparet gästade Skövde Pingst

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel var på länsbesök i Skövde i onsdags fick stadens pingstkyrka ett besök av paret. Anledningen var församlingens arbete med att dela ut överbliven mat till behövande.

Tack vare en fråga från prins Daniel fick pastorn Simon Holst möjlighet att inte bara prata mat, utan även berätta om sin kristna tro.

Nyheter · Publicerad 09:21, 26 aug 2021

”Mathjälpen” kallas det regionala arbete som pingstförsamlingen i Skövde är en del av, och som förmedlar överbliven mat från exempelvis mataffärer och restauranger till människor som har det knapert.

På ett övergripande plan är det föreningen Ätbart som har hand om upphämtningen av maten som annars skulle ha slängts. Färdigställandet och utdelandet av matkassarna står däremot lokala frivilliga partner för, vilken i Skövde kommuns fall är pingstförsamlingen i staden.

När kronprinsessparet besökte Pingstkyrkan på onsdagseftermiddagen fick de äta en sen lunch gjord på just överbliven mat, i kyrkans foajé där matutdelningen äger rum två kvällar i veckan. Utöver information om Mathjälpen fick de höra om församlingens verksamhet i övrigt.

– Man märker att de har ett stort hjärta för barn, ungdomar och utsatta. De var berörda märkte man, framför allt av det här med matutdelningen, säger pastorn Simon Holst till Världen idag.

Tack vare en fråga fick han också tillfället att berätta mer personligt om sin kristna tro.

– Prinsen undrade hur jag kom in på den här banan och jag fick prata lite om kallelse, berättar pastorn.

Vad har det här besöket för betydelse på sikt?

–  Det är en väldig uppmuntran för alla som jobbar och kämpar i församlingen, inte minst med matutdelningen. Det blir ett erkännande för kyrkan. Och jag tror att det hjälper till att skapa ett gott anseende i staden, säger Simon Holst.

När det var dags för kronprinsessparet att lämna kyrkan, och de hade tackat för dagens program och det som församlingen gör, gav prinsen också en minnesvärd kommentar.

– ”Jag förstår att människor trivs här”, tillade prins Daniel, och det var ett väldigt uppmuntrande omdöme, säger pastorn.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00