Nyheter

Kritik mot kyrkostyrelsens Israelresa: "Indoktrineringsresa"

Enligt Annika Borg benämndes Tempelplatsen i programmet enbart med sitt arabiska/islamiska namn.'Det är i så fall beklagligt', säger Erika Brundin som är chef för ledningsavdelningen på kyrkokansliet och har arbetat med resan. Foto: Kevin Frayer / AP / TT
Enligt Annika Borg benämndes Tempelplatsen i programmet enbart med sitt arabiska/islamiska namn."Det är i så fall beklagligt", säger Erika Brundin som är chef för ledningsavdelningen på kyrkokansliet och har arbetat med resan. Foto: Kevin Frayer / AP / TT
Annika Borg Foto: Arkiv
Annika Borg Foto: Arkiv

”En i raden av de politiska indoktrineringsresor Svenska kyrkan ordnar och finansierar för grupper inom och utanför kyrkan”. Så beskriver prästen och debattören Annika Borg den resa till Israel som kyrkostyrelsen, Svenska kyrkans högsta verkställande organ, gjorde i förra veckan.

Publicerad Uppdaterad

Det är i ett blogginlägg på Kristen opinion som Annika Borg kritiserar kyrkostyrelsens resa.

”Propaganda mot Israel och anti-judiska budskap är resans syfte och fokus”, skriver hon och ger en rad exempel på vad man från kyrkans sida valt att prioritera under sin vistelse. Som att man har en föredragningspunkt om islamofobi, men inte om antisemitism.

Gruppen kommer också att besöka checkpointen i Betlehem tillsammans med det hon kallar den Palestinaaaktivistiska, anti-israeliska organisationen EAPPI, också känt som följeslagarprogrammet.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS