Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

En skara kristna lovprisade Gud i en tunnelbanestation i Ukrainas huvudstad Kiev. Foto: Skärmdump Facebook

Kristna prisade Gud i Kievs tunnelbana

En skara kristna i Ukraina valde att gå emot kriget genom att proklamera evangeliets budskap om frälsning, barmhärtighet och fred i huvudstaden Kievs tunnelbanestation.

”Må Gud förbarma sig över Ukraina”, skriver en person i en kommentar på Facebook.

Nyheter · Publicerad 08:30, 1 mar 2022

Bilder och filmer från Ukraina visar hur människor använder Kievs tunnelbanestationer som skyddsrum och sovrum. Bilderna visar hur livet tvingas gå vidare nere i bergrummen, medan stridslarmen pågår ovanför. På flera av bilderna syns exempelvis en nyfödd flicka som uppges ha fötts nere i en tunnelbanestation i den ukrainska huvudstaden.

På andra bilder kan man se hur kristna människor väljer att lovprisa Gud. Christian Vibes Gh har på sin Facebooksida publicerat en film som visar hur en större skara kristna förenas i sång i tunnelbanan.

”Kristna i Ukraina lovprisar Gud på en tunnelbanestation. De sjunger om förlåtelse, frälsning, barmhärtighet, glädje, fred och folket i Ukraina”, skriver Hananya Naftali, messiansk jude med många följare på sociala medier, på Facebook.

I ett annat videoklipp, från ett skyddsrum, sjunger en grupp ukrainska kristna en lovsång som på svenska heter Det flödar glädje.

Många människor uttrycker sitt deltagande i bönen för Ukraina.

”Må vår allsmäktige Gud välsigna och beskydda er alla. Ber här”, skriver en person som en kommentar till en av filmerna på Facebook.

”Må Gud förbarma sig över Ukraina. Be om fred och tro”, skriver en annan.

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10