Nyheter

Kristna mest diskriminerade i Europa

180 fall av intolerans och diskriminering under 2011 har undersökts av den österrikiska frivilligorganisationen Dokumentationsarchiv der Intoleranz gegen Christen. Yrkesmässiga restriktioner, begränsning av rörelsefrihet är något av det som drabbar kristna mer än andra troende.

Intoleransen vinner mark i Väst. I alla fall mot kristna. För kristna är den grupp som diskrimineras mest och som utsätts för flest hatbrott i Europa. Enligt färsk statistik är till exempel 95 procent av allt religiöst motiverat våld i Skottland riktat mot kristna.

– Våra undersökningar visar att 85 procent av alla hatbrott, där religion är den bakomliggande orsaken i Europa, riktas mot kristna. Det är hög tid att den offentliga debatten tar detta faktum på allvar, säger Gudrun Kugler.
Hon är chef för Doku­ment­ationsarchiv der In­toleranz gegen Christen (Dokumenteringsarkiv för intolerans mot kristna), en österrikisk frivilligorganisation, som är medlem i ett internationellt nätverk, bestående av flera människorättsorganisationer som bland annat är EU-rådgivare i frågor som rör religion, yttrandefrihet och diskriminering. Organisationen har nyligen offentliggjort en rapport som berättar om olika typer av brott, begångna mot kristna under 2011.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS