Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Kristna hjälper utsatta i brändernas Australien

Australiens kristna kraftsamlar för att bekämpa de förödande bränderna, både genom bön och direkta hjälpinsatser. Frälsningsarmén har sin räddningstjänst på plats och Hillsong skänker pengar genom ett globalt upprop.

Nyheter · Publicerad 10:22, 8 jan 2020

Minst 25 människor har dött och 2 000 hem ödelagts i de rasande bränderna i Australien, rapporterar Nyhetsbyrån AP.

Den kristna organisationen Awakening Australia beskriver situationen som det värsta nödläget i nationen på över 50 år. I ett inlägg på Facebook uppmanar organisationen till bön om regn, något som många andra kristna världen över också gör.

Kris Vallotton, pastor i Bethel Church Redding, USA, skrev på Facebook i lördags:

”Australien står i brand och vi måste resa oss upp och kalla på regn. Situationen är mycket allvarlig, människor dör, deras hem ödeläggs och landet eldhärjas”.

I måndags kom det också regn och svalare luft, men än så länge inte tillräckligt för att släcka bränderna.

Kyrkorna finns bland dem som gått i spetsen när det gäller att möta behoven, både genom bön och handling, då tusentals människor flyr under det nya decenniets första dagar, skriver Kyrkornas världsråd på sin hemsida. Många kristna är alltså involverade i hjälparbetet.

Fräls­nings­armén har speciell räddnings­personal på plats och hjälper familjer i kris på evakuerings­centren i de olika delstaterna.

”Vi är överväldigade av den generositet som har visats mot dem som drabbats av skogsbränderna. Stödet under de senaste dagarna har verkligen varit utomordentligt”, skriver Frälsningsarmén Australien på Facebook.

Hillsong Australien förmedlar stöd genom ett globalt upprop. De insamlade medlen kommer att fördelas mellan direkt katastrofhjälp, bland annat till Frälsningsarmén, och långsiktig återuppbyggnad.

”När krisen avtar kommer vi att arbeta genom våra nätverkskyrkor i de drabbade regionerna för att identifiera några av de familjer som kan behöva stöd till återhämtning på längre sikt när de försöker återuppbygga sina liv”, skriver huvudpastorn Brian Houston på sin blogg, där han också uppmanar till bön.

Australien står i brand och vi måste resa oss upp och kalla på regn. Situationen är mycket allvarlig.

Dominansen från vänster hämmar det öppna samtalet

Ledare Alla invånare i en kultur påverkas av dess centrala värderingar. Eftersom vi dagligen andas samma... onsdag 5/8 00:00

Merzek Botros

Hallå där. ... pastor i den arabiska församlingen i Centrumkyrkan i Sundbyberg, som i dag inleder Europeiska... onsdag 5/8 00:00

Förblindad woke-kultur trasar sönder kultur

Ledare Med nya tider kommer nya ord, som det importerade ordet woke. Det har sin bakgrund i... tisdag 4/8 00:00

Var nära döden – rasar mot planer på dödshjälp

Eutanasi. När han var liten sade hans läkare att ”det var lika bra att han fick somna in”. Nu är Eric... tisdag 4/8 21:00

Basketstjärna tror på Jesus mer än på symbolhandlingar

USA. När alla andra spelare i Orlando Magics böjde knä i sympati för BLM-rörelsen valde basketspelaren... tisdag 4/8 20:00

Sven var svårt coronasjuk – ”Gud botade mig mirakulöst”

Covid-19. I mars insjuknade Sven Almkvist i covid-19 med kraftig värk och hög feber. Bönegruppen kom överens...

Varför visar sig inte Gud tydligare?

Mot väggen Varför visar sig inte Gud tydligare?/Bengt