Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Det fanns många tv-program med påsktema under helgen. Foto: Jessica Gow/TT

Kristen tro tog plats i påskens tv-tablåer

Det är inte alltid högtiderna avspeglas i tv-utbudet. Men den kristna trons viktigaste helg märktes denna gång för tittarna, åtminstone om man valde att följa SVT och TV4. I kanalerna kunde man bland annat se påskmässa, gudstjänst och lyssna till Carola Häggkvist när hon sjöng om ”Guds offerlamm”.

Nyheter · Publicerad 14:13, 15 apr 2020

Under påskhelgen sände SVT flera korta program på temat ”Påskens berättelser” där en präst berättade om ”Jesu väg från mörker till ljus”.

På påskafton visades dokumentären ”Frikyrkans musikunder” i SVT2 och på kvällen sändes den traditionsenliga katolska påsknattsmässan från Peterskyrkan i Rom med påven Franciskus. Påskdagens gudstjänst sändes från Nederluleå kyrka.

I TV4:s program Nyhetsmorgon gästade kristna artisten Carola på påskaftonen och framförde en av sina nya sånger, ”Vem av oss förstod”, som relaterar till påsken.

”Välsignad vare han som kommer i Herrens namn”, sjöng hon bland annat.

På påskdagen påminde Nyhetsmorgon i TV4 om att det är dagen då Jesu uppståndelse firas och komikern och skådespelaren Pia Johansson intervjuades om sin väg till tro och sin konvertering till katolska kyrkan.

”Kristus är uppstånden”, sade hon i sändningen och lärde programledaren Anders Pihlblad att man då ska svara: ”Ja, han är sannerligen uppstånden”.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00