Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Krik i Norge gav grönt ljus för homosexuella ledare

Den kristna idrottsorganisationen Krik i Norge har beslutat att öppna upp för ledare som lever i homosexuella förhållanden eller heterosexuella samboförhållanden. – Vi måste ha respekt för varandra, oss kristna emellan, och ledningen i Krik vill ta organisationen i den här riktningen, säger generalsekreterare Silje Kvamme Björndal till norska Dagen.

Nyheter · Publicerad 12:30, 12 sep 2019

Den norska tidningen Dagen har i flera artiklar skrivit om debatten kring Kristen idrettskontakt (Krik), en organisationen som har flera hundra frivilliga ledare på sina idrottsläger. Nu har riksledningen beslutat att frågan om samlevnadsform inte ska vara avgörande för om någon kan vara ledare eller inte. Detta trots att man samtidigt håller fast vid formuleringen: ”Det är äktenskapet mellan man och kvinna som är Guds ordning för samlevnad.”

Men Kriks nyblivna generalsekreterare Silje Kvamme Björndal tycker inte att beslutet är motsägelsefullt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...