Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Kiss-medlem: Farligt när vuxna ifrågasätter barns biologiska kön

Hårdrocksikonen Paul Stanley, en av grundarmedlemmarna i Kiss, har nu gett sig in i transdebatten. I ett inlägg på Instagram skriver han att det har blivit en farlig trend att uppmuntra barn till att ifrågasätta sin könsidentitet.

Nyheter · Publicerad 13:00, 9 maj 2023

Under rubriken ”Mina tankar om vad jag ser” skriver Stanley, eller Starchild som hans karaktär i hårdrocksbandet Kiss heter, att det är en ”stor skillnad mellan att lära ut acceptans och att normalisera och till och med uppmuntra till deltagande i en livsstil som förvirrar unga barn till att ifrågasätta sin könsidentitet som om det vore någon slags lek”.

Artisten beskriver det som oskyldigt när till exempel en pojke gillar att ta på sig sin systers kläder, eller tvärtom, och att många barn som inte har något riktigt grepp om sexualitet kan dras med i att använda olika slags pronomen om sig själva. Att vuxna däremot normaliserar och uppmuntrar barn till ifrågasättande av sitt kön menar Stanley har blivit ”en ledsam och farlig fluga”.

Inlägget på Instagram hade på bara ungefär ett dygn fått över 30 000 gillningar, medan kommentarsfältet bjöd på en blandning av uppskattande medhåll och ifrågasättanden.

”Han har rätt. Låt barn få växa upp och bestämma sig vid en mer mogen ålder”, skriver skådespelaren Kevin Sorbo.

”Ingen pressar sina barn till att bli hbtq, Paul”, skriver en annan användare.

Samtidigt har det hela blivit en nyhet i flera stora nyhetsmedier, exempelvis Los Angeles Times. Paul Stanley har fyra barn i åldrarna 11 till 28 år.

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00