När stormen kommer är det slut med den gudlöse, men den rättfärdige har en evig grund.
Ordspråksboken 10:25

Världen idag

Kinesisk lärobok: ”Jesus stenade kvinna”

De kinesiska myndigheterna intensifierar förföljelsen och försöken att infiltrera landets kristna. Det senaste exemplet är förvrängningar av kända bibelberättelser. I en lärobok för kinesiska studenter påstås att Jesus stenade den äktenskapsbryterska som han i själva verket, enligt Bibeln, räddade från att dödas.

Nyheter · Publicerad 19:00, 13 okt 2020

I den kommunistiska versionen av berättelsen, som är utgiven av ett regimstyrt förlag, väntar Jesus tills alla andra lämnat platsen och mördar sedan kvinnan. Jesus påstås säga att han själv är en syndare, vilket går rakt emot kristen teologi.

”Om lagen bara kan upprätthållas av felfria människor, skulle lagen vara död”, hävdas Jesus säga, rapporterar Christian Post.

Den varianten passar det kommunistiska styret betydligt bättre än den sanna bibeltexten i Johannesevangeliet 3. Där står det att Jesus räddar kvinnan från att stenas, att han säger till henne att han inte dömer henne och att hon ska gå och inte synda mer.

Den falska återgivningen av Bibeln används i undervisningen av kinesiska studenter i lag och etik.

Att Kinas politiska ledarskap försöker anpassa Bibeln och pressa kyrkor att förändra sin teologi är en process som pågått under många år.

På vissa platser har troende tvingats byta ut religiösa symboler mot foton på Mao Zedong eller nuvarande ledaren för kommunistpartiet, Xi Jinping. Kyrkor rivs, kors plockas bort och citat från Bibeln byts med tvång ut mot kommunistiska citat. Såväl kristna lekmän som pastorer och präster diskrimineras och attackeras med regelbundenhet.

Thomas Hermansson, ledarskribent på Smålandsposten, påpekar i en artikel att blandningen av förföljelse och infiltration är en medveten strategi.

”Kina har lärt sig läxan från kommunismens fall i Östeuropa, och vet vilken betydelse kristendomen spelade för individer och rörelser i deras anti-kommunistiska motstånd”.

Västvärlden behöver vara beredda att konfrontera Kina, skriver han.

”Låt inte kommunisterna komma undan med att trampa religionsfriheten under sina fötter”.

Det ryska krigshotet är värt att ta på allvar

Ledare Europa står för första gången på länge inför omedelbart krigshot. De senaste dagarna har Sverige... tisdag 18/1 00:10

Bön är en andlig disciplin

Bönekrönika All disciplin kostar något och kräver vår medvetenhet. Nu närmar sig vinter-OS i Kina och de... tisdag 18/1 00:00

Barnmorska efter varje abort: ”Du fick inte leva”

Vården. Hon är för abort och brinner för kvinnovård, men varje gång barnmorskan Shirin* står i sköljrummet...

Sångerna om landet Israel som formar generationer

Israelkrönika Alla som tillbringar en längre period i Israel och rör sig i olika miljöer upptäcker ganska fort...
Följ Världen idag i sociala medier