Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

KG Larsson: Andlig verklighet bakom våldet

Efter att ha hört gängkriminella berätta om vad som driver dem är förkunnaren och författaren KG Larsson inte förvånad över det ökande gatuvåldet.

– Det är sådana krafter i det här att ingen myndighet kan hantera det, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 16:00, 15 jun 2023

KG Larsson har varit verksam som präst och pastor i mer än 50 år. Under den senaste tiden har han kommit ut med två uppmärksammade böcker om sina möten med gängkriminella. Han är inte förvånad över den eskalerande våldsutvecklingen, med tanke på vad de berättat.

Han tror inte heller att den kan lösas med fler poliser, fler fängelser eller hårdare straff.

– Det är sådana krafter i det här att ingen myndighet kan hantera det längre, säger han.

KG Larsson skriver i sina böcker Den kriminella världen och Bland demoner och kriminella om hur parallellsamhällen med egna lagar vuxit fram i våra förorter. Han säger att han fylldes av en enorm sorg och en otrolig kärlek till de kriminella han mötte där och i fängelser, när han lät dem komma till tals om vad som driver dem. Han upplevde samtidigt en befrielse från all fruktan, trots att flera vapen ibland riktades mot honom.

Enligt KG Larsson såg myndigheterna en förändring för tio år sedan, då utvecklingen började gå från lokala eller regionala problem med kriminalitet, till globala nätverk styrda av några få personer som befinner sig i andra länder och som man inte kommer åt.

Nätverken rekryterar ofta pojkar i 10–13-årsåldern som inte kan straffas. Unga killar har berättat för KG Larsson att de fylldes av en kraft som de aldrig varit i närheten av när de sköt någon för första gången. De har också berättat att de hörde röster inom sig, som tvingade dem att gå ut och skjuta ner någon de inte ens kände.

– Om de här människorna ska kunna räddas måste den demoniska kraft de behärskas av brytas av den helige Andes kraft, säger han.

Laglösheten tilltar och kyrkorna i Sverige talar alldeles för lite om radikal omvändelse och befrielse, menar KG Larsson.

– Samtidigt försöker våra politiker så otroligt medvetet avkristna Sverige på allt sätt. Som präst får jag inte uttala välsignelsen över barnen eller tala om Jesus. Det är djupt bekymmersamt i Sverige i dag.

Nyligen fick han ytterligare en inbjudan till ett av landets värsta fängelser. Han har även blivit kontaktad av flera kriminella som har läst hans böcker.

Samtidigt försöker våra politiker så otroligt medvetet avkristna Sverige på allt sätt.

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00