Nyheter

Karin Wiborn ny generalsekreterare för SKR

Baptistförbundets missionsföreståndare, Karin Wiborn, harutsetts till ny generalsekreterare för Sveriges kristna råd.

Baptistsamfundets missionsföreståndare Karin Wiborn utsågs på torsdagen till ny generalsekreterare för Sveriges kristna råd efter Sven-Bernhard Fast. Wiborn vill att de ekumeniska strävandena och "SKR-andan" ska sippra ned i de lokala sammanhangen.

Mycket kretsar kring ekumenik just nu för Karin Wiborn. För en dryg vecka sedan fullbordades samgåendet mellan tre samfund, Missionskyrkan, Metodistkyrkan och Baptistsamfundet, där hon som missionsföreståndare varit en drivande kraft. Och snart står nästa utmaning för dörren då hon tar över som generalsekreterare i SKR.
– Det är jätteroligt, men känns kanske inte så mycket än eftersom jag har kvar mitt vanliga jobb ett tag till. Men det är skönt att veta vad man ska göra sedan, säger hon till Världen idag.
Som samfundsledare menar hon att gemenskapen i Sveriges kristna råd har varit ovärderlig, där har hon mött kollegor och fått och kunnat ge stöd och uppmuntran i olika passager.
– SKR är så berikande, det är och ska vara en plats där vi kan möta varandras traditioner och söka enheten. Den viktigaste uppgiften vi har är att vara en plattform för kyrkorna med ständigt pågående samtal men också en kristen röst i samhället som verkar för att bilda opinion i aktuella frågor.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS