Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt.
2 Korintierbrevet 4:17

Världen idag

Kalmarbor fick höra evangeliet på gator och torg

Många Kalmarbor fick höra budskapet om Jesus på gator och torg i lördags då Missionsdagen ägde rum. På plats var Hans Weichbrodt, Berit Simonsson och rörelsen Hope for this nation.

– Det finns en sådan öppenhet för evangeliet, säger Cornelia Forsberg från rörelsen.

Nyheter · Publicerad 20:00, 22 sep 2020

Förra året samarbetade ett antal Kalmarförsamlingar i en gemensam evangelisation ute på stan. I lördags fick den satsningen en fortsättning. Då var det nämligen Missionsdagen i Kalmar.

Hope for this nation-duon Sanna Välipakka och Cornelia Forsberg samt ett större medföljande team gästade dagen med sin lovsång och förkunnelse. Visionen var att ”sjunga ned himlen” över Kalmar.

– Det är en underbar atmosfär, det Gud gör här är så spännande. Det är jätteroligt att få komma hit, säger lovsångsledaren Sanna Välipakka.

Hope for this nation vill inspirera med sin erfarenhet av att gå ut i sin hemstad.

– I Göteborg gör vi detta varje vecka och vi ser människor ge sina liv till Jesus, berättar Sanna Välipakka som en gång i tiden hade svårt att se sig själv i rollen som gatuevangelist.

– Jag trodde aldrig att jag skulle göra det, men mötet med Gud drev mig ut. Det som vi ser Gud göra i människors liv är helt otroligt, säger hon.

Prästen Marie-Louise Nilsson höll en kort appell utifrån bibelordet Johannes 3:16 – mitt på ett torg med såväl förbipasserande som uteserveringsgäster som åhörare.

Lovsångsdansare framträdde utanför Kalmar domkyrka. Senare under kvällen begav sig ett inspirerat gäng ut på Kalmars gator för att samtala med människor om Jesus samt be med den som så önskade.

– Det finns en sådan öppenhet för evangeliet. Gud har förberett människor på ett så övernaturligt sätt att man vet att det bara är Gud som kan koordinera ihop detta, säger Cornelia Forsberg.

– Vi är tydliga med att Jesus har dött och uppstått för varje människa. Det budskapet tar tag i människor på ett så starkt sätt, det är sådan kraft i evangeliet, säger Sanna Välipakka.

Cornelia Forsberg inledde dagen med att predika i Kalmar domkyrka utifrån temat ”Jag ska ge er en framtid och ett hopp”. Predikan utgick från Jeremia 29, och handlade om att det kristna hoppet inte endast består av en framtid i ett himmelrike. Hoppet ger varje människa kraft även här och nu, förkunnade hon.

– Gud möter längtande människor i vår tid, det är inte bara ord eller god tradition vi håller på med. Det är verkligen kraft i evangeliet, betonar Cornelia Forsberg.

Missionsdagen innehöll olika möten och seminarier.

– Vi ville möta så många människor som möjligt, säger Cornelia Forsberg och menar att de många småsamlingarna var ett sätt att förhålla sig till ”50-regeln”.

Den kände rapparen och evangelisten Sebastian Stakset var annonserad att medverka vid några av samlingarna, men lämnade återbud med kort varsel. Hans Weichbrodt ersatte och gjorde därmed kollegan från Oas-rörelsen, Berit Simonsson, sällskap i Kalmar.

Barnen hade sin dag, ”Draget”, som innehöll flera olika aktiviteter.

Arrangörer var EFS Sydöst och Salt Sydöst i samarbete med flera lokala församlingar. Merparten av samlingarna filmades och kommer att finnas tillgängliga via webben.

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Putin trappar upp sitt krig – hur ska vi som kristna tänka?

Ledare I helgen har Vladimir Putin annonserat ”folkomröstningar” i de ockuperade regionerna Luhansk,... fredag 23/9 00:10

Om kristenheten och valresultatet

Ledarkrönika Sverige är i process att få en ny regering. Sådana lägen, när fasta strukturer luckras upp, fogas... torsdag 22/9 00:10

Klimatkamp utan Gud kan skada både samhälle och miljö

Ledare Tolv klimataktivister limmar fast sig själva på E4:an med trafikkaos och livsfara för människor som... torsdag 22/9 00:10

Hemliga dokument får granskas i Trump-utredning

USA. USA:s justitiedepartement får återigen tillåtelse att granska de hemliga dokument som beslagtogs... söndag 25/9 07:00

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...
Följ Världen idag i sociala medier