Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

En modell med Downs syndrom har gjort stor succé när hon medverkat i en Guccikampanj. Foto: Berit Roald/NTB/TT

Judisk-brittisk modell med Downs gör succé

Den judisk-brittiska 18-åriga modellen Ellie Goldstein skiljer sig från mängden i modellvärlden genom att hon har Downs syndrom. Nu har hon gjort succé med ett jobb för italienska lyxmärket Gucci och syns snart i den italienska modetidningen Vogue.

Nyheter · Publicerad 15:06, 6 jul 2020

Ett inlägg på Guccis Instagram-konto, där Ellie Goldstein är en av två modeller som visar en ny mascara-produkt, har slagit rekord för kontot ifråga, genom att inlägget har fått över 800 000 gillningar, sedan publiceringen den 18 juni. I en intervju med brittiska TV-kanalen ITV, berättar 18-årige Ellie Goldstein själv om de många komplimanger hon fått genom det sociala mediet.

– Jag fick massor av kommentarer på min Instagram om hur supersnygg jag ser ut, hur vacker och enastående, och jag blev verkligen chockad av det, säger hon.

Modern Yvonne Goldstein konstaterar att hon alltid vetat att det skulle gå bra för hennes dotter i livet.

– Hon har alltid haft det där drivet för att uppnå saker, hon är envis och viljestark och vill bara prestera. [Hon är] bara född med en extra kromosom, i princip, säger hon och både modern och dottern utbrister i ett varmt litet skratt.

Ellie Goldstein växte upp i det brittiska grevskapet Essex, nordost om London, men som hennes efternamn ger en vinkning om, och som den israeliska tidningen Jerusalem Post konstaterar, så är hon också judinna. Enligt tidningen så har Goldstein inte bara slagit rekord genom inlägget med fotot på Guccis Instagram-konto, utan hon kommer dessutom att synas i det stora modemagazinet Vogues italienska upplaga senare i juli.

Den judisk-brittiska 18-åringen började jobba som modell 2017, för modeagenturen Zebedee Management, som enligt sin sajt arbetar med ”att öka representationen av människor som fram tills nu har blivit exkluderade i media”.

Hon har alltid haft det där drivet för att uppnå saker, hon är envis och viljestark och vill bara prestera. [Hon är] bara född med en extra kromosom.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00