Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

En modell med Downs syndrom har gjort stor succé när hon medverkat i en Guccikampanj. Foto: Berit Roald/NTB/TT

Judisk-brittisk modell med Downs gör succé

Den judisk-brittiska 18-åriga modellen Ellie Goldstein skiljer sig från mängden i modellvärlden genom att hon har Downs syndrom. Nu har hon gjort succé med ett jobb för italienska lyxmärket Gucci och syns snart i den italienska modetidningen Vogue.

Nyheter · Publicerad 15:06, 6 jul 2020

Ett inlägg på Guccis Instagram-konto, där Ellie Goldstein är en av två modeller som visar en ny mascara-produkt, har slagit rekord för kontot ifråga, genom att inlägget har fått över 800 000 gillningar, sedan publiceringen den 18 juni. I en intervju med brittiska TV-kanalen ITV, berättar 18-årige Ellie Goldstein själv om de många komplimanger hon fått genom det sociala mediet.

– Jag fick massor av kommentarer på min Instagram om hur supersnygg jag ser ut, hur vacker och enastående, och jag blev verkligen chockad av det, säger hon.

Modern Yvonne Goldstein konstaterar att hon alltid vetat att det skulle gå bra för hennes dotter i livet.

– Hon har alltid haft det där drivet för att uppnå saker, hon är envis och viljestark och vill bara prestera. [Hon är] bara född med en extra kromosom, i princip, säger hon och både modern och dottern utbrister i ett varmt litet skratt.

Ellie Goldstein växte upp i det brittiska grevskapet Essex, nordost om London, men som hennes efternamn ger en vinkning om, och som den israeliska tidningen Jerusalem Post konstaterar, så är hon också judinna. Enligt tidningen så har Goldstein inte bara slagit rekord genom inlägget med fotot på Guccis Instagram-konto, utan hon kommer dessutom att synas i det stora modemagazinet Vogues italienska upplaga senare i juli.

Den judisk-brittiska 18-åringen började jobba som modell 2017, för modeagenturen Zebedee Management, som enligt sin sajt arbetar med ”att öka representationen av människor som fram tills nu har blivit exkluderade i media”.

Hon har alltid haft det där drivet för att uppnå saker, hon är envis och viljestark och vill bara prestera. [Hon är] bara född med en extra kromosom.

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...