Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannesevangeliet 20:21

Världen idag

Jeremy Corbyn tycker att resultatet av en utredning om antisemitism inom Labour är överdrivet. Nu tvingas han lämna partiet. Foto: Victoria Jones/AP/TT

Jeremy Corbyn stängs av efter rapport om antisemitism

Den förre Labourledaren Jeremy Corbyn har blivit avstängd av partiet. Bakgrunden uppges vara hur Corbyn kommenterat en rapport om antisemitism inom Labour.

Nyheter · Publicerad 09:00, 31 okt 2020

Det brittiska partiet Labours ledare Jeremy Corbyn har vid flera tillfällen anklagats för antisemitsm. Nu har det kommit en utredning som slår fast att fall av trakasserier och diskriminering förekommit då Corbyn var partiledare för Labour.

SVT skriver att utredningen visar att partiet har blandat in politik vid anmälningar om antisemitism, att partiet har misslyckats med att erbjuda adekvat utbildning till dem som hanterat anmälningarna och att trakasserier har förekommit mot den som lämnat in anmälningar.

Corbyn uppges ha accepterat utredningen och sagt att judiska medlemmar har rätt att kräva att Labour tar itu med antisemitism. Han ska samtidigt ha sagt att han inte accepterade utredningens resultat.

– Skalan av problemen är också dramatiskt uppförstorade av politiska skäl av våra opponenter inom och utom partiet, uppges han ha sagt.

På grund av detta uttalande och för att han inte ville ta tillbaka det har han nu blivit avstängd från partiet.

Den nuvarande Labourledaren Keir Starmer säger att han helt och hållet godtar EHRC:s utredning och att alla rekommendationer i utredningen ska genomföras.

Ensamheten – den farliga baksidan av restriktionerna

Ledare Coronapandemin har nu passerat ett år som världsdominerande skeende. Restriktioner och... lördag 27/2 00:00

Inga åtal trots ett år med ny terrorlag

Brott. Ett år har gått sedan det blev straffbart att ha olika former av samröre med en... måndag 1/3 14:09

Biverkningar av mindfulness viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Kristna migranter påverkar samhället i Marocko

Nordafrika. Det religiösa landskapet i Marocko håller på att förändras på grund av inflyttning av afrikanska... måndag 1/3 08:00

Hur Israel än agerar i vaccinfrågan skulle det anses fel

Israelkommentar Det faktum att staten Israel, i likhet med alla andra länder i världen, enbart erbjuder...
Följ Världen idag i sociala medier