Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Jeremy Corbyn tycker att resultatet av en utredning om antisemitism inom Labour är överdrivet. Nu tvingas han lämna partiet. Foto: Victoria Jones/AP/TT

Jeremy Corbyn stängs av efter rapport om antisemitism

Den förre Labourledaren Jeremy Corbyn har blivit avstängd av partiet. Bakgrunden uppges vara hur Corbyn kommenterat en rapport om antisemitism inom Labour.

Nyheter · Publicerad 09:00, 31 okt 2020

Det brittiska partiet Labours ledare Jeremy Corbyn har vid flera tillfällen anklagats för antisemitsm. Nu har det kommit en utredning som slår fast att fall av trakasserier och diskriminering förekommit då Corbyn var partiledare för Labour.

SVT skriver att utredningen visar att partiet har blandat in politik vid anmälningar om antisemitism, att partiet har misslyckats med att erbjuda adekvat utbildning till dem som hanterat anmälningarna och att trakasserier har förekommit mot den som lämnat in anmälningar.

Corbyn uppges ha accepterat utredningen och sagt att judiska medlemmar har rätt att kräva att Labour tar itu med antisemitism. Han ska samtidigt ha sagt att han inte accepterade utredningens resultat.

– Skalan av problemen är också dramatiskt uppförstorade av politiska skäl av våra opponenter inom och utom partiet, uppges han ha sagt.

På grund av detta uttalande och för att han inte ville ta tillbaka det har han nu blivit avstängd från partiet.

Den nuvarande Labourledaren Keir Starmer säger att han helt och hållet godtar EHRC:s utredning och att alla rekommendationer i utredningen ska genomföras.

Ett folk som bejakar kallelsen att både synas och höras.

Ledarkrönika ”Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört” (Apg 4:20). De här orden – Petrus... torsdag 26/11 00:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00

Äldre coronasjuka fick inte träffa läkare – ”vårdskandal”

Coronapandemin. Många äldre på äldreboenden som drabbats av covid-19 har under pandemin inte fått någon individuell... torsdag 26/11 12:00

Många tror att problemet fortfarande stavas Israel

Israelkrönika I lördags lade den i nuläget mest kände sångaren i Egypten, Mohamed Ramadan, ut en bild på...