Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Jan Blom Foto: Livets Ord

Jan Bloms tillstånd nu bättre – kunde samtala med kollegor

Tillståndet för Livets Ord-pastorn Jan Blom, som legat på sjukhus i två månader efter en svår mc-olycka, har förbättrats avsevärt. Två pastorskollegor vittnar på sociala medier om att de nu kunnat ha längre konversationer med sin huvudpastor.

Nyheter · Publicerad 15:00, 28 okt 2022

För drygt en månad sedan kunde Världen idag berätta om beskedet att Jan Blom hade vaknat, efter att då ha legat nedsövd i respirator på Akademiska sjukhuset i tre veckor. Samtidigt beskrevs dock läget fortsatt som allvarligt.

Det var den 29 augusti, drygt fyra månader efter att han hade blivit installerad som Livets Ords huvudpastor efter Joakim Lundqvist, som Jan Blom kolliderade med en buss när han åkte motorcykel i Uppsala, vilket skadade honom allvarligt.

Pastorskollegorna Simon Ahlstrand och Sebastian Asklund berättar nu, dels genom ett skriftligt inlägg på Livets Ords Facebook-sida, dels i en video på församlingens Youtube-kanal, om att de träffat Blom på sjukhuset och då kunnat konstatera att hans tillstånd har blivit betydligt bättre än tidigare.

– Vi kunde hålla goda längre konversationer med honom och kunde prata om allt möjligt, säger Ahlstrand.

De berättar vidare att Blom däremot inte har någon minnesbild av mc-olyckan och att han har svårt att komma ihåg vissa namn och upprepar sig en del.

– Rehabiliteringen, i det naturliga, är lång, så låt oss verkligen fortsätta att be för pastor Janne och lyfta upp hela familjen, uppmanar Asklund.

Samtidigt konstaterar de att huvudpastorn inte bara är mycket tacksam för alla trossyskons förböner, utan att han nu också ber för sin församling, som han saknar, där han ligger i sjukhussängen.

Än så länge är det bara familjen och ett fåtal av Livets Ords pastorer som besöker Blom, och förfrågningar om besök, från andra, undanbedes.

– Men det allra viktigaste vi kan göra nu det är ju självklart att tacka Gud för detta, men också fortsätta att be. Låt oss be, verkligen, för vår älskade pastor Janne, avslutar Asklund.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00