Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Skadade pastorn Jan Blom har vaknat upp

Tre veckor efter den svåra mc-olyckan är pastorn Jan Bloms tillstånd fortsatt allvarligt. Men nu meddelar församlingen Livets Ord att Blom är vid medvetande.

– En stor lättnad att veta att det går åt rätt håll, säger Rune Borgsö, presstalesperson för Livets Ord, till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 16:13, 20 sep 2022

Måndagen den 29 augusti skadades Livets Ords förstepastor Jan Blom svårt i samband med en motorcykelolycka i Uppsala, då han kolliderade med en buss. Blom har sedan dess legat nedsövd i respirator på intensivvårdsavdelningen på Akademiska sjukhuset.

Tre veckor efter olyckan kommer nu Livets Ord med ett hoppfullt besked.

– Vi har fått meddelande om att han är vaken. Det är en stor lättnad att veta att det går åt rätt håll, säger Rune Borgsö, och tillägger att man inte har mer information än så i nuläget.

Han betonar också att Jan Blom fortfarande befinner sig under intensivvård och att läget ännu är allvarligt.

– Vi behöver fortsätta be för honom, och för hela familjen, säger Rune Borgsö.

Han uppger att man inom Livets Ord berörts på djupet av många människors förböner och omtanke i denna svåra situation.

– Det är helt fantastiskt för oss som församling att få känna denna omsorg från andra delar av Kristi kropp. Så tröstande, så styrkande. Bönerna bär, säger han.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00