Var och en som upphöjer sig själv ska bli förödmjukad, men den som ödmjukar sig ska bli upphöjd.
Lukasevangeliet 14:11

Världen idag

Att Israel bombade en byggnad som innehöll mediekontor väckte stor uppmärksamhet. Nu har det kommit nya uppgifter om angreppet. Foto: Hatem Moussa/AP/TT

Israel: Därför attackerades mediebyggnaden

Hamas arbetade med att utveckla system för att störa Israels robotförsvar Iron Dome i samma byggnad som nyhetsbyrån AP hade kontor. Det var enligt Israels militär orsaken till att man först utrymde byggnaden och sedan bombade den i de senaste striderna med terrorgruppen.

Nyheter · Publicerad 11:00, 10 jun 2021

En av de händelser som väckte störst uppmärksamhet medialt under de senaste striderna mellan Israel och Hamas var bombningen av en byggnad i Gaza där nyhetsbyrån AP hade ett högkvarter.

Israel meddelade sina planer och begärde att byggnaden skulle utrymmas för att sedan bomba den. Attacken fördömdes av journalister och medier men redan då uppgav israeliska talespersoner att Hamas hade aktivitet i samma hus.

Nu har Israel gått ut med mer specifik information om vad man hade för uppgifter kring terrorgruppens verksamhet på platsen.

Israels ambassadör till FN, Gilad Erdan, meddelade på måndagen att man ska ha fått kännedom om att Hamas utvecklade en teknisk enhet för att störa Israels försvarssystem Iron Dome.

Det skulle potentiellt kunna utsätta tusentals civila israeler för fara då Iron Dome oskadliggör omkring 90 procent av de raketer som terrorister skickar mot Israel.

I ett uttalande sade Erdan att Israel står upp för pressfrihet och att man alltid gör sitt yttersta för att civila inte ska komma till skada. Han underströk också att Israel inte tror att AP hade kännedom om att byggnaden användes av terrorgruppen.

Det andra inte talar om måste kyrkan förkunna

Ledare Hur får en människa det rätt ställt med Gud? Eller formulerat personligt med fångvaktarens ord till... tisdag 3/10 00:10

Vi är begränsade – men Gud är obegränsad

Ungkrönika I somras var jag i Schweiz för första gången och fick äntligen se Alperna. En helt fantastisk... tisdag 3/10 00:00